Spring naar content

Ninatrans : eerste Iveco Stralis LNG trekker in België

Als eerste vervoerder in België heeft Ninatrans uit Leuven een Iveco trekker op LNG (Liquid Natural Gas) in gebruik in combinatie met een Teardrop trailer.

DHL project

Deze nieuwe trekker oplegger combinatie wordt ingezet in het kader van een project van DHL. Patrick Boone, Vice President Road Network Europe DHL Express: “duurzame transport oplossingen zijn een vitaal onderdeel binnen de moderne logistieke operationele systematiek.
Binnen dit DHL project past transportaandrijving door LNG natuurlijk naadloos.” Benny Smets (Ninatrans) onderzocht de markt naar LNG-truck leveranciers. Zijn bevindingen waren dat Iveco het beste Total concept af fabriek kan leveren.
Ninatrans neemt voor DHL de eerste mono fuel LNG truck in België in gebruik: de IVECO Stralis AS440S33 TP LNG. Hiermee zet Ninatrans opnieuw een stap in het verminderen van CO2 uitstoot en fijn stof. De IVECO Stralis Natural Power LNG wordt aangedreven door een 330 pk sterke Cursor 8 CNG Euro VI-motor. Hij is uitgerust met een 510 liter grote tank voor LNG cryogeen, vloeibaar aardgas en 4 CNG-tanks (Compressed Natural Gas), van 70 liter om een actieradius van ruim 750 kilometer te verzekeren. Zo kunnen de voertuigen ook voor middellange en lange afstanden worden gebruikt.
Om een optimaal milieuvriendelijke combinatie op de weg te zetten zal de Stralis LNG truck gekoppeld worden aan de Teardrop trailers van Ninatrans.

Teardrop

Deze Teardrop trailers, gebouwd door Don-Bur, hebben specifieke aerodynamische eigenschappen, zoals een opvallend gebogen dak, een naar voren leunend dwarsschot om turbulenties te verminderen, en ook nieuwe lichtere recycleerbare panelen, waarmee de luchtweerstand en het brandstofverbruik worden verminderd.
Ninatrans blijft met deze LNG-truck een pionier op het gebied van milieuvriendelijke wegtransporten. Binnen de logistieke keten van Ninatrans zal LNG worden getankt in Tilburg en Kallo. Zodra bijkomende LNG-tankstations gebouwd worden zal een groot deel van de Ninatrans vloot omgeschakeld worden naar LNG.

Scroll naar boven