Spring naar content

GAMMA BOUWT OP NISSAN

Doe-het-zelvers die bij Gamma grote en/of zware bouwmaterialen inslaan, kunnen hun last voortaan met bedrijfswagens van Nissan veilig thuis brengen. Gamma sloot immers – verspreid over 2014 en 2015 – een deal met Athlon voor een totale vloot van 82 Nissan NV400.
“Gamma had ons zo goed als carte blanche gegeven. De wagens moesten enkel aan een bepaald laadvolume voldoen”, vertelt Olivier De Vos, Sales Manager New Business bij Athlon. “Dus hebben wij voor deze bulkaankoop een aantal constructeurs van bedrijfswagens aangeschreven. Gamma opteerde voor de Nissan NV400. Deze wagens worden ter beschikking gesteld van Gamma-klanten die volumineuze producten binnen de bouwafdeling van deze doe-het-zelfzaak hebben gekocht en zelf niet over een geschikt vervoermiddel beschikken.”
De bedrijfswagens worden voor een periode van 4 jaar bij Athlon geleased. “Tegelijk tekenen wij ook voor het volledige dienstenpakket, waarbij we de wagen aanbieden op onderhoud en de technische keuring. Zelf voeren we twee keer per jaar een technische check-up uit van de wagens, die naast een testrit en een wasbeurt, ook de controle van de banden en het vloeistoffenniveau bevat”, merkt Olivier De Vos op.
“De NV400 is bijzonder veelzijdig en praktisch. Dit type voertuig is, dankzij het lager leeggewicht en dus een hoger laadvermogen, uitermate geschikt voor een veelzijdig gebruik. Met zijn comfortabele hanteerbaarheid spreekt de NV400 een breed publiek aan, wat nodig is gezien het feit dat deze NV400 voertuigen verschillende bestuurders zullen hebben”, aldus Stéphane Chauville, Managing Director Nissan Belux. “Wij wensen Athlon en Gamma dan ook te bedanken voor het vertrouwen dat zij hebben in onze producten”.
Deze deal betreft de NV400 bedrijfswagen met een 2,3-liter common rail turbodieselmotor. De rechtstreeks geïnjecteerde viercilindermotor staat in combinatie met een enkele turbo garant voor een vermogen van 110 pk. De turbo genereert een hogere trekkracht bij lage toeren (tot 1.500 t/m), wat ideaal is voor snelle acceleraties in de stad of wanneer het voertuig volledig geladen is. Er werd gekozen voor de Acenta-versie, standaard uitgerust met ABS, EBD, remassistentie, hellingoprijhulp en bestuurdersairbag, bijkomend uitgerust met een manuele airco en een cargo pack.

Scroll naar boven