Spring naar content

Transics rust vloot ASKO uit met geavanceerde fleetmanagementoplossingen

WABCO kondigde vandaag een overeenkomst aan met het Noorse ASKO NorgesGruppen. Transics International, WABCO’s businessunit rond fleetmanagement, zal de volledige commerciële vloot van ASKO uitrusten met toonaangevende oplossingen voor vlootbeheer. Transics’ fleetmanagementoplossing omvat boordcomputers, die in 700 truck- en trailercombinaties geïnstalleerd zullen worden, mobiele technologie en backofficesoftware. Samen zullen ze de grootste Noorse levensmiddelengroothandel helpen om nog veiliger en efficiënter te werken.
De implementatie start midden 2015. De trucks en trailers die eigendom zijn van ASKO, krijgen een vaste TX-SKY-boordcomputer. De chauffeurs van onafhankelijke onderaannemers, die in opdracht van ASKO op weg gaan, krijgen een mobiele smartphoneapplicatie. Daarnaast installeert Transics ook de TX-CONNECT-backofficesoftware, zodat de data van alle vaste en mobiele toestellen, evenals van een combinatie van beide, in één enkel dashboard geïntegreerd worden. Om ASKO te helpen bij het efficiënte beheer van voertuigen, trailers en goederen zal Transics ook de geavanceerde TX-TRAILERGUARD™-telematicaoplossing implementeren. Transics verwacht het project eind 2016 af te ronden.
TX-TRAILERGUARD werd geïntroduceerd in september 2014. Het is het eerste product dat WABCO lanceerde na de overname van fleetmanagementexpert Transics in februari 2014. De innovatieve telematicaoplossing combineert de realtimedata die afkomstig zijn van WABCO’s geavanceerde ingebouwde rem-, stabiliteits- en efficiëntiesystemen met de TX-CONNECT-backofficesoftware en de gerelateerde telematicaoplossingen van Transics.
“Dankzij onze strategische overname van Transics kunnen klanten hun voordeel halen uit de sterke synergieën tussen de fleetmanagementoplossingen van Transics en de expertise die WABCO opbouwde rond commerciële voertuigsystemen, onze vooraanstaande veiligheids- en efficiëntietechnologie en ons globale netwerk”, aldus Nick Rens, WABCO President, Divisie Trailer Systems, Aftermarket en Off-Highway. “Onze unieke fleetmanagementoplossingen voor commerciële voertuigen zullen ASKO, de grootste voedingsdistributeur in Noorwegen, helpen om zijn vlootoperaties te verbeteren. Daar zijn we heel blij om.”
“Dankzij de Transics-oplossingen voor vlootbeheer kunnen we onze volledige commerciële vloot in realtime opvolgen”, aldus Svein Sollie, Transportdirecteur, ASKO. “De geavanceerde Transics-systemen en -technologie zorgen voor een directe link tussen onze trucks, trailers, goederen en ons kantoor. We zijn ervan overtuigd dat ze waardevolle inzichten zullen bieden, die ons zullen helpen om de veiligheid en operationele efficiëntie van onze vloot te verbeteren.”
Gebruikers van de Transics-fleetmanagementoplossingen krijgen toegang tot nuttige informatie rond locatie en routes van de voertuigen, leveringstijden, brandstofverbruik en emissies, rij- en rusttijden, asbelasting, bandenspanning en temperatuur van de vervoerde goederen. Op die manier ondersteunen ze ondernemingen in hun belangrijkste operationele beslissingen. Bovendien kunnen de systemen van Transics ook naadloos worden geïntegreerd in ASKO’s overkoepelende routeplanningssoftware, een product van ORTEC, om de voorraadketen nog verder te optimaliseren.

Scroll naar boven