Spring naar content

Van Hool levert waterstofbussen

Van Hool gaat een consortium leiden van 14 partners in 6 Europese lidstaten die samen, in de periode 2015 tot en met 2019, de ingebruikname van 21 waterstof aangedreven bussen in London (VK), Rome (I), Rotterdam (NL), Cherbourg (F) en Vlaanderen (B) gaan realiseren. Het project, dat de naam 3Emotion (Environmentally Friendly, Efficient, Electric Motion) als acroniem mee kreeg, heeft een looptijd van 5 jaren (2015 – 2019) en een globale waarde van 41,8 miljoen €. Daarvan neemt de Europese Commissie een bijdrage van 15 miljoen € voor haar rekening.
Filip Van Hool, CEO bij Van Hool nv, onderstreept het belang van dit project voor het bedrijf : “We hebben nu nagenoeg 10 jaren ervaring met waterstofbussen. We hebben vandaag 49 waterstofbussen operationeel in Europa (27) en in de Verenigde Staten van Amerika (22). De onschatbare ervaring die we hierbij hebben opgebouwd zal ons goed van dienst komen bij de ontwikkeling van nieuwe generatie waterstofbussen binnen het 3Emotion-project. Dergelijke voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zijn van onschatbaar belang voor onze vestiging in Koningshooikt.”

Scroll naar boven