Spring naar content

H.Essers optimaliseert dienstverlening met Conundra

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft een overeenkomst gesloten met Conundra, specialist in complexe planningspuzzels, om zijn transporten te optimaliseren. Na een eerste fase, waarin Conundra op basis van meerdere scenario’s het optimaliseringspotentieel heeft berekend, werd met behulp van Conundra’s performante optimalisatietool OptiFlow een oplossing gemodelleerd die de komende maanden verder uitgerold zal worden. De samenwerking met Conundra past binnen het streven van H.Essers naar continue verbetering en waardecreatie voor de klant.
H.Essers beschikt over 900.000m2 magazijnruimte en een vloot van 1.250 trekkers en 2.700 aanhangwagens. In totaal heeft H.Essers 38 vestigingen in 11 landen in West- en Oost- Europa. In zijn voortdurend streven naar optimalisering om klanten in een brede waaier aan sectoren optimaal te bedienen, doet H.Essers een beroep op Conundra om de efficiëntie van zijn logistieke operaties nog verder te verbeteren.
In een eerste fase van de samenwerking tussen beide bedrijven werden vier scenario’s uitgewerkt, elk met een verschillend optimaliseringspotentieel. De talloze combinatiemogelijkheden om zowel het ophalen van de goederen als het leveren ervan te organiseren, maken van dit proces een erg complex vraagstuk. In het bijzonder rekening houdend met de vaste ophaal- en afleverdagen. Ook het feit dat daar bovenop nog talloze andere regels gelden – zowel wettelijke regels als afspraken met klanten – drijft de complexiteit verder op.
“Deze samenwerking past perfect in onze strategie om de eigen ontworpen systemen zoveel mogelijk te optimaliseren. Het transportmodel zoals we dat vandaag kennen, eist een snelle reactietijd en een op maat van elke klant gemaakte oplossing. Door de ontwikkeling van dit systeem samen met Conundra op te nemen, kunnen we deze complexiteit het hoofd bieden”, zegt Pascal Vranken, COO H.Essers.
Met behulp van TOR kan H.Essers nu zelf aan de slag om zijn transporten te plannen en om verschillende scenario’s tegen mekaar af te wegen. Voor een optimaal gebruikersgemak wordt de tool voor H.Essers als Software-as-a- Service (SaaS) aangeboden.

Scroll naar boven