Spring naar content

KOPPOSITIE VOOR SCANIA OP HET GEBIED VAN BRANDSTOFVERBRUIK

Zo zuinig mogelijk rijden. Dat is al decennia lang Scania’s handelsmerk. De introductie van de Scania Streamline heeft gezorgd voor een verlaging van het brandstofverbruik tot 8% en het behalen van de Green Truck Award 2014. Sinds de introductie slaagden we dankzij vergaande brandstofbesparende innovaties in om het verbruik met een extra 3% te verlagen. In diverse Europese landen worden er op de zware testroutes all-time brandstofrecords behaald en ook in de dagelijkse harde praktijk presteren de voertuigen uitstekend. Deze resultaten dragen bij aan een uitstekende Total Cost of Ownership.
En daarmee houden de continue verbeteringen niet op. Scania. Altijd Verder.

De 3% extra brandstofbesparing wordt bereikt door een serie technische verbeteringen. Zo is eind 2014 de 450 pk Euro 6 motor geïntroduceerd die – net als de 410 pk versie – alleen SCR als nabehandeling nodig heeft. In combinatie met de vrijloop retarder, automatische retarder, vernieuwde eco-roll en brandstofbesparende olie heeft Scania met de 450 pk versie wederom een winnaar in huis. De nieuwste verbeteringen op een rijtje:

Vrijloop Retarder
Scania’s vrijloop retarder wordt ontkoppeld wanneer hij niet in gebruik is. Daardoor vermindert
het wrijvingsverlies dat brandstof kost.

Automatische Retarder
Er kan nu gekozen worden voor een retarder die uitsluitend geactiveerd wordt met het rempedaal. Daardoor blijft de retarder niet onbedoeld ingeschakeld, wat tot zwakke uitrolprestaties en brandstofverspilling zou leiden.

Verbeterde Eco-Roll
Scania Eco-roll maakt gebruik van de zwaartekracht om brandstof te besparen. De Eco-Roll is geïntegreerd in Active Prediction (cruise control op basis van GPS data) en berekent wanneer het voordelig is om bergaf de zwaartekracht te benutten en in neutraal te rollen.

Brandstofbesparende olie
De nieuwe, door Scania ontwikkelde olie heeft een lage viscositeit en uitstekende smeerkwaliteiten. Deze olie zorgt voor minder wrijving en weerstandsverlies in vergelijking met de standaard Scania olie.

Dat bovenstaande verbeteringen ook daadwerkelijk leiden tot een extra 3% brandstofbesparing wordt bevestigd door de Europese perstesten- en prakrijkroutes, te bekijken via www.scania.be/altijdverder. Daar zijn ook alle details te lezen over ons breedste aanbod Euro 6 motoren in de markt.


https://www.youtube.com/watch?v=VwwcDOAOdrc

Scroll naar boven