Spring naar content

WINNAARS EUROPESE RENAULT TRUCKS AFTER SALES COMPETITIE

Renault Trucks houdt van uitdagingen en lanceert daarom RTEC, een after sales competitie voor het hele Renault Trucks dealer netwerk. Het doel is om vaardigheden bij te leren en de expertise van het Renault Trucks netwerk te benadrukken naar nieuwe en bestaande klanten. Voor de grote RTEC finale in april in Lyon zijn de twee finalisten uit België en Luxemburg bekend.
Voor het eerst werd er een after sales competitie georganiseerd voor het Renault Trucks dealernetwerk, welke de naam RTEC heeft gekregen. RTEC staat voor Road To Excellence Championship. RTEC is een internationale Aftersales competitie voor het dealernetwerk van Renault Trucks.
Het is een evenement met als doel het imago en de motivatie te verhogen, competentie te vergroten, erkenning te geven aan de medewerkers en hun beroepsfierheid vergroten. Door actief deel te nemen met zoveel mogelijk teams zal de competentie en de kennis van de after sales mensen worden verhoogd. Mits een goede begeleiding kan deze competitie ook bijdragen aan een verbeterde teamwerking in de dealerships.
Aan deze competitie nemen zo’n 1.800 medewerkers deel uit BeLux, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, UK en Ierland. De competitie is gericht naar alle mensen binnen after sales, zijnde techniekers, parts medewerkers en receptionisten / administratieve medewerkers. De competitie bestaat uit drie theoretische rondes waarbij steeds 30 vragen moeten beantwoord worden via een online competition tool van september 2014 tot februari 2015. Er zijn twee winnende teams per markt.
In België en Luxemburg deden 17 teams, van in totaal 68 personen, mee. Team “Stoll 4” wist zich als 1ste te plaatsen met een mooie eindscore van 83 punten. De strijd om de 2de plaats is zeer spannend geworden. “GPC” van Garage Herbeuval en de “Vansteeland Coastside Devils” van Vansteeland Brugge hadden beide 81 punten. Zij moesten een bijkomende vraag correct en zo snel mogelijk oplossen en uiteindelijk heeft team “GPC” van Garage Herbeuval zich geplaatst voor de finale.
De twee teams zullen Renault Trucks BeLux vertegenwoordigen tijdens de RTEC finale die zal doorgaan van 21 tot en met 24 april 2015 in Lyon. Tijdens de finale zullen de teams uitgedaagd worden om voertuigen in reële werkomstandigheden na te kijken en te repareren. De punten worden verdeeld vanaf de ontvangst van het voertuig tot het terug bij de klant is. Het teamwork, het volgen van de Renault Trucks netwerk richtlijnen en de gebruikte methodes zullen doorslaggevende criteria zijn.

Scroll naar boven