Spring naar content

Goede redenen om voor kwaliteitsvolle AdBlue te kiezen

Om te voldoen aan de strenge Euro 6 normen, heeft Volvo Trucks gekozen voor SCR (Selective Catalytic Reduction) technologie en AdBlue. Hierdoor is men er in geslaagd in de afgelopen 20 jaar de uitstoot van schadelijke deeltjes met 75 en 85% te verminderen. Dankzij het gebruik van kwaliteitsvolle AdBlue, kan de SCR-katalysator beter beschermd worden tijdens zijn gehele levensduur.
Aandacht voor het milieu is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden binnen de transportsector. Sinds de invoering van de geoptimaliseerde Euro 5 emissienormen in 2009 en de Euro 6 normen in 2013 ontstonden er verschillende technologieën om de hoeveelheid schadelijke stoffen in de uitstoot zoals stikstofoxiden (NOX) en CO2 terug te dringen.
Om te voldoen aan de geoptimaliseerde Euro 6 emissienormen, koos Volvo Trucks ervoor om met Selective Catalytic Reduction technologie (SCR) te werken. Deze techniek gebruikt het additief AdBlue. Adblue is een heldere, niet giftige en veilige hoogzuivere ureumoplossing van 32,5% in gedemineraliseerd water, dat in de uitlaatgassen wordt gespoten voordat deze in de SCR-katalysator terecht komen. De stikstofdioxiden worden daar omgezet in onschadelijk stikstof en waterdamp. Maar waarom is het zo belangrijk om voor een goede kwaliteit van AdBlue te kiezen?
Geen risico op vervuiling van de katalysator
Dankzij het gebruik van kwaliteitsvolle AdBlue, kan de SCR-katalysator beter beschermd worden tijdens zijn levensduur. Wanneer men gebruik maakt van verouderde of verontreinigde AdBlue loopt men een verhoogd risico op aanslagvorming in de katalysator. Hierdoor functioneert de katalysator niet goed meer, dit heeft onder andere een verhoogd brandstofverbruik en een tot 40% verminderde trekkracht van de motor tot gevolg. Op dat moment moet de katalysator in de werkplaats vervangen worden, wat tot hoge onverwachte kosten kan leiden.
Onberispelijke AdBlue bij de Volvo Trucks dealer
Er bestaan verschillende manieren om AdBlue te produceren. Sommige producten worden geproduceerd door de oplossing van kristallen. Dit kan leiden tot aanslag in de katalysator. Bij Volvo Trucks wordt er enkel gewerkt met AdBlue met een absolute zuiverheid en stabiliteit. Zo worden alle nieuwe voertuigen die de fabriek van Gent verlaten, getankt met een onberispelijke kwaliteit AdBlue. Ook bij de Volvo-Trucks dealer wordt enkel AdBlue van zuivere kwaliteit aangeboden in verpakkingen vanaf 10 liter, tot vaten van 200 of 1000 liter.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het advies is dus om altijd AdBlue van goede kwaliteit te tanken.

Scroll naar boven