Spring naar content

DEKRA-foutenrapport 2015: Opel Movano wint

Voorrang aan de Opel Movano: de Movano van de tweede generatie maakt indruk met zijn multifunctionaliteit en nieuwe motoren, maar is bovendien ook zeer betrouwbaar. Volgens het DEKRA-foutenrapport 2015 is hij nummer één in de categorie van de bestelwagens, met een foutscore van 81,6. Hiermee laat hij de modellen van de concurrentie ver achter zich.
De Opel Movano wordt niet alleen gekenmerkt door weinig defecten. Het moderne motoraanbod met geavanceerde BiTurbo-dieseltechnologie zorgt voor een substantiële daling van het verbruik en de uitstoot, waardoor dus ook de brandstofkosten omlaag gaan. “De overwinning in de klasse van de bestelwagens uit het DEKRA-rapport van dit jaar is een zoveelste sterk argument voor onze veelzijdige Movano,” zegt Steffen Raschig, Director of Opel Commercial Vehicles. “Lage onderhouds- en reparatiekosten, gecombineerd met zo weinig mogelijk bezoeken aan de werkplaats door onvoorziene problemen, zijn vooral in de sector van de bedrijfsvoertuigen een economische factor van doorslaggevende aard.”
Het gamma bedrijfsvoertuigen is een essentieel onderdeel van DRIVE!2022, de groei¬strategie van Opel. Tegen 2022 wil de autofabrikant uit Rüsselsheim de verkoop van de lichte bedrijfswagens van Opel – Combo, Vivaro en Movano – met 80% opdrijven, tot 150.000 voertuigen.
DEKRA genereert zijn jaarlijkse rapport voor tweedehandswagens aan de hand van nauwkeurig doorgevoerde analyses in negen wagenklassen en drie kilometercategorieën. Het rapport is gebaseerd op gegevens van ongeveer 15 miljoen algemene inspecties. DEKRA houdt alleen rekening met typische gebreken van tweedehandswagens zoals corrosie van het uitlaatsysteem of speling in de wielophangingen. Dit laat toe een accuraat oordeel te vellen over de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de voertuigen.

Scroll naar boven