Spring naar content

Girretz & Volvo Trucks: Een duurzame band

Bewuste zorg voor het milieu. Dat verbindt Volvo Trucks en Girretz, een bedrijf dat zich specialiseert in de productie van pellets en industriële verwarmingsketels. Girretz kocht onlangs 6 Volvo FH’s waarvan 4 trekkers en 2 bakwagens.
Het in de provincie Luik gelegen Girretz bestaat nog geen 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de sector van de alternatieve energievoorziening. Het bedrijf specialiseert zich in de productie en verkoop van pellets. Pellets vormen een belangrijk wapen in de strijd tegen het broeikaseffect. Ze zijn compact en vertonen een lage vochtigheidsgraad, hierdoor kunnen ze efficiënt en schoon verbrand worden. Girretz installeerde al 45.000 kachels en verwarmingsketels in de Benelux. Een team van 40 personen verzorgt de dienstverlening.

6 nieuwe Volvo FH’s

Jaar na jaar kent de onderneming een aangroei van haar activiteiten, en hierdoor kon ze haar wagenpark uitbreiden. Dat telt nu dertien vrachtwagens. Girretz kocht onlangs 6 Volvo FH’s. Het gaat om twee Volvo FH trekkers 500 pk 4×2, 1 Volvo FH bakwagen 460 cv 6×2, 1 Volvo FH bakwagen 460 cv 8×4 Tridem, en tot slot 2 Volvo FH trekkers pusher 540 cv 6×2. «“Volvo Trucks was een van de eerste constructeurs die krachtige Euro 6-voertuigen op de markt bracht en net zoals wij zetten zij zich in voor ecologisch handelen. Daarenboven zijn de Volvo Trucks erg zuinig en veilig.”, aldus de zaakvoerder Pierre Girretz.

Minimale ecologische voetafdruk

De onderneming Girretz heeft een minimale ecologische voetafdruk. De kantoren liggen immers in een passief gebouw met een mechanisch gecontroleerd ventilatiesysteem, de gloeilampen die gebruikt worden werken via accumulatie, en de facturen worden afgedrukt op gerecycleerd papier. Het dak van het gebouw is geïsoleerd en bedekt met een zeildoek, zodat het regenwater kan worden opgevangen in een regenput en kan worden herbruikt. Girretz trekt deze lijn door in zijn voertuigenbeleid: “ Het is voor ons van groot belang dat onze vrachtwagens zo milieuvriendelijk mogelijk zijn.”, aldus Pierre Girretz

Steun voor de Belgische economie

Naast het reduceren van de eigen voetafdruk door onder andere te investeren in zuinige trucks tracht Girretz ook de Belgische economie te steunen. Het feit dat Volvo trucks in België geassembleerd worden is voor Girretz dus een grote troef, en heeft mede een rol gespeeld in de beslissing om voor Volvo te kiezen. Daarnaast ambiëren ze hun activiteiten uit te breiden over het Franse grondgebied. Dit project zou tegen eind 2015 begin 2016 van start gaan. “Die nieuwe installaties moeten ons in staat stellen om onze activiteiten verder uit te breiden en om onze Franse klanten een betere service te bieden.”, zegt Pierre Girretz

Uitstekende technische kennis

De Girretz- groep wil haar actieradius vergroten op basis van haar uitstekende logistiek en technische kennis. Aan de technische knowhow wordt constant gesleuteld. Zo beschikt het bedrijf over een analyselaboratorium dat de verkochte producten certifieert en onderzoek doet om nieuwe technologieën op punt te stellen.

Scroll naar boven