Spring naar content

Nieuwe Volvo FH met bijzondere kraan voor Desmet Wim Bouwstoffen

Familiebedrijf Desmet Wim Bouwstoffen blijft trouw aan Volvo en neemt een nieuwe Volvo FH 6×4 met een unieke kraan van Crevits in gebruik. Het voertuig zal vooral worden ingezet voor het transport van bouwmaterialen in West-Vlaanderen.
De nieuwe Volvo FH trekker 13 liter, 6×4, 500 pk werd half februari in ontvangst genomen. De truck is uitgerust met de gekende geautomatiseerde I-Shift versnellingsbak, met het Distributie- en Constructieprogramma met aanvullende software voor Off Road gebruik.
Aan deze trekker komt een 2-assige MOL oplegger met Tridec sturing. Hierop werd een speciale Palfinger kraan door Crevits gemonteerd. Deze kraan kan 8 keer uitschuiven tot een afstand van 21m en daar tot 1000 kg heffen. De kraan zal onder meer worden gebruikt voor het plaatsen van gewelven en prefab vloeren.
Specialist in bouwmaterialen
20 jaar geleden startte startte Wim Desmet samen met zijn echtgenote Grietje Rinnaert het bedrijf Bouwstoffen Desmet op. Sindsdien is het bedrijf meermaals uitgebreid en in 2013 sloot het aan bij Gedimat, een internationale groepering van zelfstandige handelaars in bouwmaterialen. In 2014 werd het bedrijf overgedragen aan Liesje Desmet en Bjorn Deweerdt. Het bedrijf specialiseert zich in de verkoop en levering van kwalitatieve bouwstoffen, zowel voor de professionele aannemer als voor particulieren. Met zijn 2 vestigingen in Ingelmuntser en Lendelede wordt een groot gedeelte van West-Vlaanderen afgedekt.
Begin dit jaar verhuisde het bedrijf in Ingelmunster naar een volledig nieuwe site van 21000 vierkante meter 5 km verder op een industrieterrein. De nieuwe locatie is eigendom van Bouwstoffen Desmet. Door de grotere oppervlakte en de moderne installaties kan er op een meer efficiënte en aangename manier worden gewerkt.
In 2002 werd de eerste Volvo truck geleverd, en sindsdien werd de vloot stelselmatig uitgebreid. Op dit moment rijden er 7 Volvo Trucks, waarvan 2 Volvo FH tridem en 2 Volvo FH16 tridem, allemaal op een bijzondere manier uitgerust om zo de meest veelzijdige taken tot een goed einde te kunnen brengen.
Chauffeur Wouter Desmet is zeer tevreden met de keuze voor de nieuwe volvo FH: “De Volvo FH is een fantastische wagen om mee te rijden: Hij rijdt soepel, veilig en zuinig. Voor ons is kwaliteit zeer belangrijk. We combineren dat met een flexibele persoonlijke aanpak en een vlotte service. Die aanpak herkennen we ook bij onze dealer Automobilia in Pittem“ (het vroegere Van Renterghem Trucks).

Scroll naar boven