Spring naar content

TomTom: Innovatief realtime rijadvies voor anticiperende beroepschauffeurs

TomTom Telematics introduceert een nieuwe versie van WEBFLEET OptiDrive, voorzien van voorspellend realtime rijadvies om chauffeurs veilig en groen te laten rijden. TomTom Telematics was de eerste die directe feedback voor beroepschauffeurs introduceerde met behulp van de TomTom Driver Terminals. Deze feedback op rijstijl, waaronder abrupt remmen, te hard rijden en bochtengedrag, is nu uitgebreid met voorspellend rijadvies. OptiDrive 360 gebruikt de voertuig- en kaartdata om beroepschauffeurs te adviseren over wanneer ze het beste het gas los kunnen laten, het beste kunnen schakelen en wat hun optimale snelheid is.
Deze innovaties maken deel uit van de totaalaanpak van OptiDrive 360 voor continue rijverbetering. Het voorziet beroepschauffeurs en managers van informatie om leer- en coachingstrajecten op te zetten met feedback tijdens het rijden, evaluatie na ritten en vergelijkingen onder chauffeurs binnen de organisatie.
“OptiDrive 360 is een baanbrekende ontwikkeling die bedrijven nauwer met hun chauffeurs laat samenwerken om zo een blijvende verandering in rijgedrag te bewerkstelligen”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director TomTom Telematics. “Deze innovatie is ontwikkeld als resultaat van jarenlang gedetailleerd onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met het EU ecoDriver Project.”
Voorafgaand aan een rit geeft OptiDrive 360 de bestuurder advies over hoe veilig en zuinig te rijden. Directe feedback en rijadvies tijdens de rit zijn er om de chauffeur actief te coachen. Na afloop is er een snapshotanalyse beschikbaar om de rit te analyseren aan de hand van de statistieken. Alle informatie wordt weergegeven via de Driver Terminal. WEBFLEET voorziet managers van dashboards die hen eenvoudig trends in rijgedrag laat zien. Een aantal uitgebreide rapportages laat ze vervolgens dieper graven voor een gedetailleerdere analyse en vergelijking van alle voertuigen binnen het gehele wagenpark.
OptiDrive 360 beoordeelt chauffeurs op acht prestatie-indicatoren: overschrijden van maximumsnelheid, gebeurtenissen tijdens het rijden, stationair draaien, brandstofverbruik, meest zuinige snelheid, uitrollen (gas loslaten als voertuig in de versnelling staat), schakelgedrag en constante snelheid. Deze indicatoren zijn te gebruiken als basis voor prestatiereviews, training en benchmarking.

Scroll naar boven