Spring naar content

Nieuw: VDL Citea Low Floor dubbeldekker voor BVG

Begin februari 2015 hebben BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) en VDL Bus & Coach besloten de al bijzonder goede samenwerking een extra dimensie te geven. “Wij zijn erg trots op het vertrouwen dat BVG in ons stelt en verheugen ons op de ontwikkeling van de Citea DLF, de eerste openbaarvervoer dubbeldekker die in de geschiedenis van VDL gebouwd wordt”, aldus Boris Höltermann, manager openbaar vervoer van VDL Bus & Coach Deutschland. Met de Citea DLF richt VDL Bus & Coach zich op het openbaar vervoer segment voor dubbeldekkers. De VDL Citea DLF zal naar verwachting in de zomer aan BVG geleverd worden.
Voor de ontwikkeling van de nieuwe VDL Citea DLF (Double deck Low Floor) wordt optimaal gebruikt gemaakt van het modulesysteem waaruit de Citea range is opgebouwd. Door een slim samenspel van voertuigopbouw en een lichtgewicht lagevloerconstructie heeft ook de Citea DLF een laag eigengewicht wat resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een geringere uitstoot van schadelijke stoffen. Tel daarbij de lange levensduur op en het resultaat is een maximale ‘Profit of Ownership’.
Daarnaast wordt bij deze 2-asser Citea DLF, die uitgevoerd wordt met 2 trappen, veel aandacht besteed aan een snelle en comfortabele passagiersdoorstroming. Het 11,4 meter lange voertuig beschikt over een innovatief interieurdesign. Op een display kunnen passagiers zien hoeveel zitplaatsen er nog vrij zijn op het bovendek. Daar zijn op iedere zitrij USB-aansluitingen voorzien.
BVG exploiteert het openbaar vervoernetwerk in Berlijn en omgeving. Momenteel worden meer dan 1.300 bussen ingezet, die samen met de tram en de metro jaarlijks ca. 970 miljoen passagiers naar hun bestemming brengen. Daarmee zijn de Berliner Verkehrsbetriebe de grootste exploitant van stadsbussen in het Duitstalige gebied (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Elk jaar leggen de bussen, trams en metro’s van de BVG een afstand af van meer dan 125 miljoen kilometer, omgerekend is dat dagelijks ca. 8,5 keer de wereld rond.

Scroll naar boven