Spring naar content

Vervoer Verbessem kiest voor Volvo Trucks

Vervoer Verbessem uit Waarloos heeft net de eerste twee Volvo FH trekkers ontvangen. De zuinige trucks zijn uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen, wat perfect past in de veiligheidsstrategie van het bedrijf.
Het familiebedrijf Vervoer Verbessem uit Waarloos/Kontich heeft zich gespecialiseerd in transport van paletten, vooral dranken, voeding en artikelen voor de gezondheidszorg. De 2 nieuwe Volvo FH’s werden half maart door Volvo Truck Center geleverd aan Bert Verbessem, die in eigen persoon de trucks in ontvangst kwam nemen, in aanwezigheid van Frank Kimpe, Managing Director en Joël Van Vaerenbergh, Sales Advisor van Volvo Truck Center.
De Nieuwe Volvo FH’s zijn de eerste Volvo trucks die het bedrijf in gebruik neemt. Bert Verbessem: “Het was een moeilijke beslissing om met een nieuw merk binnen onze vloot te starten. Maar uiteindelijk hebben de vele kwaliteiten van de nieuwe Volvo FH ons toch overtuigd om de stap te zetten”.
De Volvo FH’s, 4×2 trekker, 460 pk zijn uitgerust met talloze veiligheidsvoorzieningen, die een stuk verder gaan dan de wettelijke vereisten. Eerste en vooral de extreem veilige cabine, die de zwaarste crashtest ter wereld in Zweden doorstaat. Verder beschikken de trucks over Adaptive Cruise Control, de Advanced Emergency Braking (noodstop), Lane Departure Warning dat waarschuwt als het voertuig afwijkt van zijn baan, de krachtige motorrem VEB+, EBS, ESP, LCS (Lane Changing Support) dat dode hoek ongevallen vermijdt en DAS (Driver Alert Support) dat de chauffeur waarschuwt als hij in slaap dreigt te vallen. De geautomatiseerde versnellingsbak I-Shift heeft het ‘Economy package’, waardoor de truck extra zuinig rijdt.
Bert Verbessem: “We waren zeer onder de indruk van de nieuwe cabine. Met de grotere en lagere ruiten en de speciale spiegels is de zichtbaarheid enorm toegenomen. Dat en de lage verbruikscijfers hebben de doorslag gegeven”.
Transport Verbessem is al meer dan 50 jaar actief in de transportsector. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler, gespecialiseerd in drankenlogistiek. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook alle logistieke diensten voor voedingsartikelen en artikelen voor de gezondheidszorg. Het bedrijf heeft 34 trucks en 85 trailers en werkt met meer dan 55 chauffeurs, zowel nationaal als internationaal, waarbij de focus ligt op Noord-Frankrijk. In België zijn er 3 magazijnen, 2 in Waarloos en één in Herstal. Dagelijks worden er zo’n 5.500 paletten verwerkt.

Scroll naar boven