Spring naar content

IVECO Stralis Trekker LNG voor Distrilog Group

Distrilog Group heeft, als toonaangevend logistiek bedrijf, zijn eerste IVECO bedrijfsvoertuig in dienst genomen. Het betreft een IVECO Stralis Trekker AT440S33TP LNG. Distrilog Group is een familiale onderneming die doelgericht werkt aan het verminderen van de impact van haar diensten op de maatschappij. Met de aankoop van deze IVECO trekker met aardgasmotor investeert Distrilog Group in een milieuvriendelijke alternatieve energie en wil daarmee ook zijn milieu-gerichte bedrijfsprocessen optimaliseren.
Distrilog Group is opgericht in 1991 en behoort tot de snelst groeiende bedrijven in de logistieke sector. Dit Belgisch familiebedrijf specialiseert zich in het beheren van de volledige supply chain in eigen beheer met een sterke focus op de ‘doe-het-zelf’, FMCG (Fast Moving Consumer Goods), droge voeding en automotive consumables. Als logistieke topspeler nemen ze bewust het initiatief om te investeren in logistiek duurzame projecten.
De IVECO STRALIS monofuel LNG heeft een bereik van ruim 700km. De trekker beschikt over een LNG-thermotank waarin vloeibaar aardgas aan -160°C wordt opgeslagen. Aardgas is een milieuvriendelijk alternatief voor diesel want de uitlaatemissies van fijnstof en NOx worden drastisch verminderd. “Daarnaast produceert de IVECO LNG-motor ook veel minder geluid dan een dieselmotor. Aangezien 60% van onze leveringen aan winkels – gelegen in de stadskern – zijn, was dit voor ons één van de bepalende factoren om deze investering te doen”, aldus Sales Director Bryan Beutels.

Scroll naar boven