Spring naar content

Lombet kiest voor Volvo FH16 van 650 pk

Het bedrijf Entreprises Lombet (Thuin, nabij Charleroi) heeft onlangs een Volvo FH16 tridem-trekker van 650 pk gekocht om zijn puinbrekers en ander zwaar materieel te vervoeren. De keuze van Philippe Lombet was niet alleen ingegeven door het grote vermogen van de truck, maar ook door de dienst naverkoop van Génie-Route, de Volvo Trucks-verdeler voor Henegouwen.

Entreprises Lombet is hoofdzakelijk actief in breekwerk. Hiervoor gebruikt het bedrijf twee zware Kleemann-puinbrekers en twee zeefinstallaties. Ook twee bulldozers op banden en drie hydraulische schoppen worden voor deze werkzaamheden aangewend. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om zijn machines zelf te vervoeren. Zo kan het meer flexiebel en autonoom zijn.

De onderneming brengt al deze machines tot op de site van de klant, waar het puin wordt gebroken en gezeefd. De materialen variëren fors. Het gaat onder andere om gewapend beton, mengpuin en groevesteen.

“Bij elke opdracht moeten verschillende machines tot bij de klant vervoerd worden: minstens een breker, een zeef, een bull en een schop”, legt Philippe Lombet , algemeen directeur van de onderneming, uit. “Regelmatig moeten vier transporten georganiseerd worden om al dat materieel ter plekke te brengen.”

Om dat te doen gebruikt hij nu een Volvo FH16 en een robuuste Nooteboom dieplader met dolly. De totale massa kan tot 90 ton bedragen. Daarom koos hij voor een tridem-trekker met een groot vermogen. “Wij hebben het dossier met de mensen van Volvo goed bestudeerd, en uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een FH16 650 pk, die in realiteit zelfs 673pk haalt. Dat is ruim 100 pk meer dan de vorige trekker”, aldus Lombet.

Scroll naar boven