Spring naar content

NIEUWE BLACK BEAUTY’S BIJ AUTOBUSBEDRIJF HEIDEBLOEM

Busbedrijf Heidebloem, behorend tot de Belgische Hansea groep, investeert dit jaar 1,7 miljoen euro in nieuw rollend materieel. Het betreft twee autocars, drie schoolbussen en één lijnbus.
Voor de autocars viel de keuze enerzijds op een dubbeldekker bij de Belgische constructeur Vanhool. Het betreft een Vanhool Astromega met 80 luxe zitplaatsen en alle moderne technologische en luxe aspecten aan boord om de reizigers in alle comfort te laten reizen. Deze autocar is ook uitgerust met de laatste nieuwe milieuvriendelijke DAF EURO VI motor met roetfilter om de CO2 uitstoot tot een minimum te herleiden.
De tweede autocar is van het Duitse merk MAN, type Lion’s Coach. Het betreft een integraal voertuig met dezelfde luxe voorzieningen voor 54 personen en een milieuvriendelijke MAN EURO VI motor. Beide autocars zullen ingezet worden voor zowel één- als meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. Opnieuw werd er ook hoog ingezet op veiligheidsaspecten en is er standaard een automatisch blussysteem in het motorcompartiment voorzien en zijn deze voertuigen uitgerust met boordcomputer en track&trace systemen.
De investering in de drie schoolbussen is gebeurd in twee bussen van het Nederlandse merk VDL, type Lexio, met 58 zitplaatsen en één van het Italiaanse merk Iveco, type Crossway, met 45 zitplaatsen. Deze bussen zullen ingezet worden voor leerlingenvervoer maar zijn ook uitgerust met airconditioning, frigo en veiligheidsgordels op alle zitplaatsen. Ook deze voertuigen zijn uitgerust met milieuvriendelijke motoren.
Voor de lijnbus viel de keuze in samenspraak met de moedermaatschappij Hansea op een primeur van een nieuwe speler op de Belgische markt: Scania met het lijnbus type Citywide. Deze bus zal ingezet op de contracten die heidebloem heeft met de openbaar vervoersmaatschappij De Lijn.
Bedrijfsmanager Philippe Samyn en zijn team hebben op 22 april de twee nieuwe autocars of ‘black beauty’s’, zoals de Heidebloem autocars genoemd worden, in Neerharen voorgesteld. Naar traditie werden deze autocars en hun bestuurders gezegend door pastoor Gus Vanherk om ze in de toekomst veel veilige kilometers toe te wensen. Achteraf werd er aan de aanwezige klanten en het personeel een receptie aangeboden.
Heidebloem bestaat sinds 1952, is gevestigd in Lanaken en beschikt over een vloot van 80 voertuigen, waarvan 24 specifieke autocars voor groepsreizen in binnen- en buitenland die volledig op maat uitgewerkt worden voor groepen, scholen, verenigingen of bedrijven. Verder rijdt heidebloem met 37 lijnbussen als exploitant voor vervoersmaatschappij De Lijn en rijden met 19 bussen personeels- en schooldiensten in Belgisch en Nederlands Limburg. Bedrijfsomzet bedroeg in 2014 10,16 miljoen Euro, er worden 105 personeelsleden tewerkgesteld en jaarlijks rijden de Heidebloem bussen meer dan 4 miljoen kilometers.

Scroll naar boven