Spring naar content

Provincie Namen zet in op duurzaamheid met twaalf nieuwe Scania’s

BEP, het agentschap voor duurzame economische ontwikkeling voor provincie Namen, heeft met de ingebruikname van twaalf nieuwe Scania’s P450 een verdere stap gezet in het verduurzamen van het wagenpark.  De nieuwe trucks zijn uitgerust met de 450 pk Euro 6 motor zonder EGR die in korte tijd een sterke reputatie heeft opgebouwd vanwege zijn lage brandstofverbruik. Scania Namen leverde de trucks.

BEP Milieu coördineert – in dienst van de gemeentes – de afvalstromen en de recycling in het gebied. Hiertoe beschikt het over een wagenpark van 95 vrachtwagens die ingezet worden voor de ophaling en verwerking van het afval. Aangezien de nieuwe voertuigen vooral in de stad zullen rondrijden, is de lagere CO2-uitstoot een groot pluspunt.

Scroll naar boven