Spring naar content

Volvo Trucks maakt reality-tv met zangeres Mapei

Vanaf 11 juni gaat Volvo Trucks drie weken lang een reality-reeks tonen op haar YouTube-kanaal. In de serie ‘Reality Road’ onderneemt zangeres Mapei een roadtrip van negen dagen door zes Europese landen. Onderweg zal ze samen met regisseur Liza Minou Morberg een muziekvideo opnemen voor het nieuwe nummer “Million Ways to Live”.

Veilig op weg

Tijdens hun reis worden ze geholpen door een Volvo-truck vol rekwisieten en een van de beste chauffeurs ter wereld, Jens Karlsson. Hij werkt al 28 jaar als truckchauffeur en was eerder al betrokken bij de precisiestunts in de Volvo Trucks-commercials  ‘The Epic Split’ en ‘The Ballerina Stunt’. Toch is het voor hem een nieuwe ervaring: “Het is mijn taak om met de truck te rijden en te zorgen dat de reis zo veilig mogelijk verloopt, en ook om te laten zien wat het betekent om truckchauffeur te zijn. Ik heb eerder met de camera te maken gehad, maar dit is wel iets heel anders. Voorheen hoefde ik alleen maar te rijden en niet te praten”, aldus Karlsson.

Marketingstunt

Met de reeks wil Volvo Trucks vooral de kracht van haar serviceaanbod laten zien. “Om een truck op de weg te houden zijn de services die ermee samenhangen, net zo belangrijk als het voertuig zelf. We willen graag een tv-programma produceren dat een breder publiek aantrekt.”, vertelt Per Nilsson, Director Public Relations Volvo Trucks.

In de tv-serie worden niet alleen de services van Volvo Trucks op allerlei manieren getest, maar zien we ook Mapei terwijl ze kennis maakt met de uitdagingen van de truckwereld. Zo zien we haar optreden met drag queen artiesten op een truckveer naar Polen, organiseert ze een spontane voorstelling in een voorstad van Parijs en is ze aanwezig bij een stuntrit op twee wielen in Berlijn.

De serie bestaat in totaal uit acht afleveringen. De eerste drie worden op 11 juni gepubliceerd op het Volvo Trucks YouTube-kanaal. Bekijk hieronder de trailer:

Scroll naar boven