Spring naar content

Euro Top Concept bouwt zijn 500ste Klaas aluminiumkraan op DAF LF

Euro Top Concept (ETC) leverde onlangs zijn 500ste Klaas kraanopbouw aan dakwerkbedrijf Vandermosten uit Brussel. De jubileumopbouw werd op een DAF LF gebouwd. Geen toevallige keuze, want ETC verkiest sinds enige tijd trucks van DAF als basis voor zijn alukranen en ladderliften. Daarnaast had ETC ter gelegenheid de plechtige overhandiging van deze 500ste kraan nog een leuke en ludieke verrassing in petto. Het 500ste exemplaar van een aluminiumkraan van Klaas werd geleverd aan Dakwerken Vandermosten uit Brussel. Voor het bedrijf, dat vandaag geleid wordt door Christophe Vandermosten, is de DAF LF meteen de eerste vrachtwagen. Euro Top Concept bouwde de Klaas K29/34TSR kraan van Vandermosten op een DAF LF Euro 6. “Een logische keuze”, zegt Yves Van den Bogaert van ETC. Euro Top Concept kiest immers voor de DAF LF Euro 6 omdat het kan rekenen op de betrouwbaarheid en klantgerichtheid van zowel Aerts Trucks als DAF. “Zowel de concessiehouder als de constructeur spreken dezelfde taal. Namelijk de taal van de klant en dat is een taal die mij bevalt”, gaat Van de Bogaert verder.
Hij richtte in 2001 samen met Stephane Van Laere Euro Top Concept op. Het bedrijf dat begon in Temse, verhuisde snel naar Bornem, waar het over een ruime infrastructuur beschikt. ETC is exclusief verdeler voor België van de ladderliften en alukranen van het Duitse Klaas. De ladderliften en kranen van Klaas werken overigens niet op PTO. Ze worden aangedreven door een aparte motor en mogen dus gebruik maken van rode diesel. Bovendien betekent dit meteen ook dat de moderne Euro 6-motoren zich niet voortdurend hoeven te regenereren, omdat ze niet stationair hoeven te draaien.
De ladderliften zijn vooral bestemd voor verhuisbedrijven, liftservicebedrijven en stellingbouwers. De alukranen worden dan weer vooral gebruikt door dakdekkers, daktimmerbedrijven, specialisten in zonnepanelen, houtskeletbouwfirma’s, aannemers van renovatie, glasleveranciers en uiteraard ook de kraanverhuurbedrijven.
De 500ste aluminiumkraan van Klaas is meteen ook de 50ste die op een DAF wordt opgebouwd. In het verleden werkte ETC samen met twee vrachtwagenleveranciers, maar nu heeft DAF een stevige voet in huis. De nabijheid van Aerts Trucks vormt daarbij een belangrijk pluspunt. Bovendien is ook de invoerder zelf niet zo ver verwijderd van het bedrijf. “Wanneer er ergens iets moet gebeuren op het vlak van homologatie, duurt het dan ook nooit lang voor er iemand ter plaatse is om het probleem zo snel mogelijk van de baan de krijgen”, weet Yves Van den Bogaert.
Die guitige en sympathieke look van de DAF LF Euro 6, past trouwens ook perfect bij de verrassing die ETC tijdens de overhandiging van de 500ste aluminiumkraan van Klaas uit de mouw toverde. Het bedrijf uit Bornem liet immers onlangs ook een exemplaar voor het eigen bedrijf bouwen met een wel heel bijzonder uiterlijk. De DAF en de kraan werden immers in een girafmotief gespoten en bovenaan de kraan voorzien van een giraffenkop.
“Een eyecatcher zoals je zelden ziet, die we ook in onze verhuurvloot zullen inzetten. En de eerste reacties zijn unaniem lovend en enthousiast”, concludeert een tevreden Yves van den Bogaert.
ETC zal net als DAF ook aanwezig zijn tijdens Matexpo in Kortrijk. Deze beurs voor de bouwsector vindt plaats in Kortrijk Xpo van 2 tot 6 september 2015.

Scroll naar boven