Spring naar content

Reality Road toont gewaagde stunt op twee wielen met een Volvo FH

In de derde aflevering van ‘Reality Road’, de tv-serie van Volvo Trucks, gaat het er gewaagd aan toe. De Volvo FH laat namelijk een echte krachttoer zien door op twee wielen te rijden op een locatie in de buurt van Berlijn. Dit gebeurde in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei tijdens de serie heeft opgenomen.  “Een dergelijke stunt vraagt enorm veel van de chauffeur en het voertuig”, zegt stuntcoördinator Peter Pedrero.

Moeilijke stunt

“Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden”, vertelt Pedrero.

Er werden strenge voorbereidingen getroffen: de schans was 12,5 meter lang, 140 cm hoog en had een helling van exact 30 graden om de truck in de gewenste hoek van 45 graden te plaatsen. Achter het stuur zat chauffeur Walter Melis, een van ’s werelds meest deskundige chauffeurs voor het rijden op twee wielen.

“Rijden op twee wielen in een truck is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie”, zegt Walter Melis.

Serviceaanbod in de kijker

De stunt op twee wielen was niet alleen onderdeel van de nieuwe muziekvideo van Mapei, maar maakt ook deel uit van de Volvo Trucks-campagne voor Volvo Trucks Services.

“Deze campagne is bedoeld om de kracht van het Volvo Trucks-serviceaanbod te laten zien. Dankzij onze connectiviteitsservices kunnen we inderdaad de status van een individuele truck in real-time controleren, wat we tijdens de hele stunt hebben gedaan. Met betrouwbare informatie over de conditie van het voertuig, kan het onderhoud per individueel voertuig worden gepland en dus de productiviteit worden gegarandeerd”, verklaart Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Een blik achter de schermen, is net zoals alle afleveringen terug te vinden op het Youtube-kanaal van Volvo Trucks:

Scroll naar boven