Spring naar content

Red Bull Racing Team kiest voor zeven Renault Trucks T

Het Red Bull Racing Formule 1 Team heeft zeven Renault Trucks T520 High aangekocht. Daarmee gaan ze de Red Bull-infrastructuur van de ene Formule 1 Grand Prix naar de andere vervoeren.

Mobiele werkplaatsen

Op zich is het niet ongewoon dat zeven opleggers zeven containers gaan vervoeren doorheen Europa, behalve als die zeven containers de onderdelen van de Red Bull Tree House bevatten. Dat is het verlengstuk van de stands van het Red Bull Racing Formule 1 Team, dat doorheen Europa meereist naar de verschillende Grand Prix.

De Tree House bestaat uit een mobiele werkplaats en een mobiel bureau en vergezelt het Red Bull team ieder raceweekend. De vier containers van de mobiele werkplaats bevatten niet alleen klassieke werktuigen, maar ook een 3D-printer die de gewenste onderdelen kan printen. In de racewereld komt het erop aan onmiddellijk te kunnen reageren. De Tree House vertegenwoordigt dus het logische verlengstuk van de Red Bull box. De overige drie containers worden gebruikt als mobiel bureau en bieden plaats aan 35 personen.

Exclusieve vloot 

Met de levering van deze zeven nieuwe Renault Trucks T 520 High, zet Red Bull zijn jarenlange samenwerking met Renault Trucks verder. De zeven trucks zijn bijzonder goed uitgerust met bijvoorbeeld de geavanceerde 13-liter motor van 520 pk in Euro 6-versie en de High Sleeper Cab met een binnenhoogte van 2,05 meter. Schakelen is voor de Red Bull-chauffeurs geen enkel probleem dankzij de Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak. Vertragen is al even eenvoudig dankzij de Optibrake+ en Voith retarders.

Scroll naar boven