Spring naar content

LMJ Construct levert twee opleggers met maatpak voor Ravago

LMJ Construct uit Turnhout leverde eind vorige week twee trailers op die het bedrijf helemaal op maat verbouwde en inrichtte voor Ravago. Beide trailers maken deel uit van een grotere levering waarbij LMJ de komende maanden ook enkele speci-fieke volumecombinaties op maat zal bouwen.
“We verbouwden twee standaard 3-assige opleggers”, legt Tom Vansweevelt (ken-nismanager & design engineer) uit. “Beide trailers werden door ons aangepast aan het laadsysteem van Ravago. Zo werkten we bijvoorbeeld op maat gemaakte gelei-dingsrails in de bodem van de oplegger in waardoor hun laadboxen makkelijk in- en uitgeladen kunnen worden. We pakten ook de ladingzekerheid aan: 12 tussenstijlen zorgen ervoor dat de lading correct, snel en efficiënt gezekerd kan worden. Op de trekkers maakten we gereedschapskisten op maat.”

Maatpak voor trailers en volumecombinaties

“Deze twee vrachtwagens maken deel uit van een grotere levering”, voegt Martine Noyens toe. “Tegen volgend jaar bouwt LMJ Construct nog verschillende volume-combinaties met afzetlaadbakken. Zowel de aanhangwagens als de bakken zelf bouwen we volledig in huis. We tekenen de trailers en afzetlaadbakken uit volgens de behoeften van onze klant. Het maken en de inrichting gebeurt helemaal op maat: de constructie van het chassis, het vervolledigen met de gewenste opbouw, de uitrusting en testing van alle nodige technieken: remset, luchtvering, verlichting… Ook de homologatie van de bedrijfsvoertuigen nemen wij voor onze rekening: we zorgen ervoor dat de voertuigen beantwoorden aan de geldende Belgische en Eu-ropese normeringen. “Het enige wat we niet zelf construeren is de vrachtwagen.”

Scroll naar boven