Spring naar content

ASSA ABLOY Entrance Systems behaalt Milieucharter

Op 17 juni 2015 nam ASSA ABLOY Entrance Systems Belux (Melle) het Milieucharter Oost-Vlaanderen in ontvangst uit handen van Jozef Dauwe, Gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen. De uitreiking van de certificaten aan de verschillende laureaten vond plaats in Gent en was een organisatie van Voka Oost-Vlaanderen.

Het waren de divisies IDDS (Industrial Door & Docking Solutions) en HPDS (High Performance Door Solutions) van ASSA ABLOY Entrance Systems, wereldwijd toonaangevend in automatische toegangssystemen, die al voor de vierde keer werd bekroond voor de geleverde milieuprestaties.

Concrete doelstelling van de onderneming is nu om haar inspanningen en acties ten voordele van het milieu concreet uit te breiden naar de divisie PDS (Pedestrian Door Solutions).

Duurzaam ondernemen
Het Voka-evenement, waar zowel de laureaten van het Milieucharter als van het Charter Duurzaam Ondernemen werden gehuldigd, kreeg een interessante meerwaarde door enkele praktijkgetuigenissen uit het veld. De duurzame inzetbaarheid van werknemers kwam aan bod, net als het werken vanuit een duidelijk waardenkader gebaseerd op de specifieke visie die elk bedrijf erop na houdt.

ASSA ABLOY Entrance Systems Belux is bijzonder blij met deze officiële erkenning van haar milieu-inspanningen. Het certificaat ondersteunt de uitbouw van het milieubeleid en de verdere sensibilisering van de medewerkers. Bovendien draagt het bij tot een positieve profilering bij overheid en omgeving.

‘Het belangrijkste is de continuïteit,’ aldus een woordvoerder van het bedrijf. ‘Het gevoerde beleid wordt geëvalueerd, met aanduiding van knelpunten en aanbevelingen, het certificaat baant de weg voor constructieve contacten met onder meer overheden en er is de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers.’

Scroll naar boven