Spring naar content

CityDepot maakt intrede in Genk

CityDepot, de specialist in slimme stadsdistributie die vandaag actief is in Hasselt, Brussel, Antwerpen, Gent en Sint-Truiden, breidt zijn activiteiten in Limburg uit naar Genk. Het Limburgs bedrijf wil er op korte termijn zijn volledig dienstenpakket aanbieden aan de plaatselijke handelaars. Het college van de burgemeester en schepenen van Genk steunt de komst van CityDepot.

In de aanloop naar zijn start in Genk heeft CityDepot overleg gevoerd met plaatselijke handelaarsverenigingen. Genkse handelaars krijgen o.a. de mogelijkheid om hun postpakketten te laten ophalen en versturen door CityDepot, aan scherpere tarieven dan ze vandaag krijgen. In Hasselt, waar CityDepot al bijna drie jaar actief is, maakt ongeveer 50 procent van de klanten gebruik van deze pakketservice.

Handelaars kunnen ook het tijdstip van de levering van hun goederen zelf bepalen. Ze kunnen karton, plastic en ander verpakkingsmateriaal elke dag uit hun winkel laten meenemen door CityDepot of (een deel van) hun stock extern opslaan, volledig beveiligd en leverbaar op afroep. In een volgend stadium kunnen ze zelfs hun order- en stockbeheer volledig efficiënt en online voeren via CityDepot.

Genk is ook een van de Limburgse steden waar CityDepot sinds kort instaat voor de verdeling van vuilniszakken van Limburg.net aan verkooppunten. Limburg.net heeft beslist om in zee te gaan met CityDepot omdat het bedrijf de garantie kan bieden op een vlotte verdeling van haar producten. Net zoals Limburg.net draagt CityDepot duurzaamheid hoog in het vaandel.

CityDepot neemt goederen in ontvangst in naam van de handelaars en levert die goederen waar en wanneer de handelaars dat wensen. Dit gebeurt veilig, gebundeld, duurzaam en op maat, onder andere met elektrische voertuigen en cargobikes. Deze efficiënte leveringswijze komt niet enkel de handelaars ten goede, maar ook de lokale besturen en de inwoners. Minder vrachtwagens, minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot verhoogt immers de leefbaarheid van de binnenstad. “We willen het transport van goederen in de mate van het mogelijke uit de binnenstad weren en handelaars op een meer efficiënte manier beleveren,” verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Marc Schepers. “Economische en ecologische winst gaan voor ons hand in hand.”

Het college van burgemeester Wim Dries en de schepenen van Genk is verheugd over de komst van CityDepot. Schepen van economie Erik Gerits: “Met CityDepot in Genk willen we naast het duurzame verhaal een stap verder zetten richting het nieuwe winkelen. De meerwaardediensten bieden namelijk opportuniteiten op dat vlak. CityDepot was dan ook vertegenwoordigd op ons inspiratiemoment rond het nieuwe winkelen op 18 juni.” Schepen van Mobiliteit Michael Dhoore voegt toe: “Ons stadscentrum is op dit moment reeds grotendeels een voetgangerszone waar laad- en losactiviteiten toegestaan zijn tussen 8 en 12 uur. Door vele leveringen te concentreren en daardoor minder aanwezige vrachtwagens in ons centrum, draagt dit verhaal bij aan een aangenaam en verkeersveilig centrum. We hopen dan ook dat CityDepot ons kan helpen in het uitsparen van vele verplaatsingen.”

Scroll naar boven