Spring naar content

UURLOOP IN 15 METER HOGE TVH-SCHAARLIFT

Dimitri Op de Beeck voert op zaterdag 27 juni om 10 uur een opmerkelijke stunt uit ter promotie van de Sugar Run Uurloop. Voor dit loopevenement ten voordele van de Diabetes Liga zal hij één uur lang op het G. Van der Lindeplein in Duffel op 15 meter hoogte lopen. TVH stelt hiervoor een schaarlift ter beschikking.

Dimitri Op de Beeck organiseerde vorig jaar de eerste editie van de Sugar Run Uurloop. De aanleiding daarvoor was het feit dat zijn petekind op zevenjarige leeftijd suikerziekte kreeg. Dit jaar wil hij de Sugar Run op een bijzondere manier in de kijker plaatsen door één uur lang op grote hoogte te lopen. In TVH vond hij hiervoor de geschikte partner.
‘TVH gebruikte ooit de slogan ”We lift almost everything”. Die slogan is me altijd bijgebleven en dus contacteerde ik het bedrijf met de vraag of zij mijn idee wilden liften’, verklaart Dimitri. Aangezien TVH geregeld acties voor goede doelen organiseert, zoals Make-a-wish® en Kom op tegen Kanker, steunt de firma deze actie graag.

De run is niet zonder risico en daarom neemt TVH de nodige maatregelen. De loopband wordt in de kooi van een hoogwerker met stabilisatoren geïnstalleerd en Dimitri krijgt een veiligheidsharnas en extra begeleiding. ‘We laten niets aan het toeval over en organiseerden daarom al op dinsdag 23 juni een testmoment’, aldus Nadine Heymans, Corporate Marketing Manager bij TVH. Voor Dimitri was dit bovendien een goede gelegenheid om de sensatie al even te proeven.

‘In april liep ik nog de marathon van Rotterdam. Een uur lopen is in principe geen probleem, maar een uur op een loopband 15 meter boven de grond op een schaarlift, dat is toch net even iets anders! Daarom was deze test cruciaal voor mijn vertrouwen in de slaagkansen van de stunt. Nu ik deze test heb gelopen, kan ik je verzekeren dat mijn uurloop zaterdag het equivalent van een marathon is’, vertelt Dimitri.

Sugar run

De Sugar Run Uurloop is een loopevenement waarbij de deelnemers geld inzamelen voor de Diabetes Liga door zoveel mogelijk rondjes te lopen. Voor elke afgelegde ronde sponsort Reynaers Aluminium 2 euro die de organiserende vzw Blue Berry Jam doorstort aan de Diabetes Liga. De Sugar Run Uurloop gaat door op 5 juli om 15 uur, in de Norbertijnerlei in Duffel. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 1 juli via www.blueberryjam.be.

Scroll naar boven