Spring naar content

FUSO Canter met vierwielaandrijving verovert Brits spoorwegnet

De FUSO Canter 4×4 zal voor het eerst worden ingezet op het Britse wegen- en spoorwegnet. Het Londense bedrijf Network Rail dat instaat  voor het onderhoud van de infrastructuur zal voor de onderhoudswerken aan het spoor 20 speciaal uitgeruste FUSO’s inzetten.

Ideaal voor spoorwegverkeer

De FUSO Canter 6C18D 4×4 is dan ook de ideale vrachtwagen voor zulke onderhoudswerken. Zo zijn ze de geleverde Canters uitgerust met extra neerlaatbare spoorwegwielen, waardoor ze zowel over de weg als op het spoor kunnen vervoeren. Zes voertuigen zijn extra uitgerust met een kraan om de zware dwarsliggers en sporen op te tillen. De overige veertien vrachtwagens kregen ook een bak om alle lasgereedschap mee te nemen. Bovendien is er door de compacte afmetingen en de dubbele cabine nog voldoende ruimte voor de nodige bovenbouwen.

Volledige vervoerslogistiek

Het grootste voordeel van de Canter is zijn flexibiliteit. Doordat de vrachtwagens zowel op de weg als op het spoor kunnen rijden, kunnen ze instaan voor de volledige vervoerslogistiek. Aparte wegvoertuigen die tot nu toe herstellingsmateriaal vervoerden, zijn zo overbodig. Het resultaat is een verhoogde efficiënte en verlaagde werkingskosten.

Scroll naar boven