Spring naar content

10.000ste Master van Renault Trucks gaat naar LIS Transport

Renault Trucks heeft de 10.000ste Renault Master geleverd aan LIS Transport. Daarmee komt het totaal aantal Renault Trucks in het transportbedrijf uit Sint-Katelijne-Waver op zeventien te staan. De nieuwe Master wordt ingezet voor nachttransporten tussen Europese luchthavens en zal jaarlijks ruim 150.000 kilometer afleggen.

Wagenpark vernieuwen

LIS Transport is gespecialiseerd in nachttransport met bestelwagens, verhuring van vrachtwagens met chauffeur en palletdistributie in België, Luxemburg en Nederland. Het bedrijf heeft een wagenpark van een 75-tal voertuigen met trekkers, bakwagens, chassis voor afzetbakken en lichte bestelwagens. Tegen 2018 moet de volledige vernieuwing van het wagenpark afgerond zijn.

Bij de vernieuwing van zijn vloot kiest LIS Transport voor Renault Trucks. Na de Renault Trucks T en D, gaat de voorkeur voor de lichte bestelwagens nu ook naar de Master. “Het is onder meer op vraag van de chauffeurs dat we naar de Master overschakelen”, zegt afgevaardigd bestuurder Roger Van Cleynenbreugel. “Onze chauffeurs vinden het een comfortabel voertuig.”

Weloverwogen keuze

LIS Transport koos voor de lange versie, de Renault Master 165.35 FG L3H2 C. Die heeft met zijn lengte van ruim 6 meter een laadvolume van 13 kubieke meter. In het vooronder van de Master zit een motorblok van 2,3 liter met een vermogen van 165 pk. De krachtbron beschikt over bi-turbotechnologie zodat hij bij alle motortoerentallen over een maximale laaddruk beschikt. Dat vertaalt zich in een beter rijcomfort, toegenomen prestaties en een lager verbruik. De Master heeft een Eco-modus waarmee de bestuurder zijn brandstofverbruik kan optimaliseren met een simpele druk op de knop. Samen met het Stop & Start systeem, dat de motor automatisch stillegt wanneer het voertuig stopt, en de bi-turbotechnologie leidt dat tot een brandstofbesparing van 10%.

LIS Transport schaft de Masters bij Renault Trucks aan via financiële leasing maar zonder onderhoudscontract. “Omdat ze ruim 150.000 kilometer per jaar afleggen, schrijven we ze op korte termijn af. Als ze na drie jaar nog goed zijn, zetten we ze in voor lichtere distributieopdrachten rond de kerk.”

Net als de vrachtwagens worden de Masters geleverd door Garage Van Hove uit Berlaar.  Zij leverden de 10.000ste Master feestelijk af tijdens de officiële opening van Van Hove Truck Center Antwerpen in Wommelgem.

Scroll naar boven