Spring naar content

BYD levert eerste elektrische dubbeldekker ter wereld

De eerste volledig elektrische en emissievrije dubbeldekker zal in oktober ingezet worden in Londen. Dat heeft de Londense burgemeester Boris Johnson aangekondigd op de eerste Clean Bus Summit die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van wereldsteden en busproducenten. De nieuwe dubbeldekker zal vanaf oktober dienst doen.

Toch mogelijk

“Velen geloofden dat een volledig elektrische dubbeldekker niet mogelijk zou zijn vanwege de grootte van de batterijen die nodig is om in de energiebehoefte van de bus te kunnen voorzien”, zegt Johnson. “Dankzij de samenwerking met BYD en het toepassen van de meest geavanceerde technologie is het nu wel mogelijk om een dubbeldekker volledig uitstootvrij te maken.”

Duidelijke initiatieven

BYD stemde op de Clean Summit Top in met de doelstellingen van de Clean Bus Declaration. Dit is een overeenkomst die het gebruik van bussen met zeer weinig uitstoot en emissievrije bussen in steden over de hele wereld aanmoedigt.

De overeenkomst en de bijeenkomst zijn initiatieven van de C40 Cities Climate Leadership Group, die ondertussen meer dan 75 wereldsteden bijeenbrengt en vertegenwoordigt. De C40 richt zich op de aanpak van klimaatveranderingen en het aansturen van initiatieven op stedelijk gebied om uitstoot van broeikasgassen en klimaatrisico’s te verminderen. Tegelijkertijd wil het de gezondheid, het welzijn en de economische mogelijkheden voor burgers in grote steden vergroten.

Veel voordelen

BYD is de grootste leverancier van emissievrije en volledig elektrische bussen. Het heeft al 3.500 elektrische bussen geleverd en heeft bestellingen voor nog eens 4.000 bussen. De bussen die in dienst zijn, hebben inmiddels miljoenen kilometers afgelegd voor het vervoer van passagiers. De batterijtechnologie is betrouwbaar en de meeste bussen kunnen de hele dag het vervoer verzorgen op de lijn waarop ze worden ingezet. Bovendien zijn de operationele kosten aanzienlijk lager vergeleken met vergelijkbare dieselvoertuigen.

Scroll naar boven