Spring naar content

Deense Umove A/S bestelt 55 VDL Citea’s LLE

Het Deense Umove A/S, een jong en snel groeiend personenvervoersbedrijf, heeft een bestelling van 55 VDL Citea’s LLE geplaatst. Daarnaast gaat VDL Bus & Coach ook het onderhoud en de reparaties van de bussen verzorgen gedurende de contractperiode. De bussen gaan vanaf december 2015 rijden in de Deense hoofdstad Kopenhagen (40 stuks) en in de Deense stad Helsingør (15 stuks).
Johnny Hansen, CEO van Umove A/S: “Klanten zijn zeer te spreken over de kwaliteit van onze dienstverlening en met de nieuwe lichtgewicht Citea’s kunnen we een nog hoger kwaliteitsniveau leveren. Kopenhagen is één van de meest duurzame steden ter wereld. Het economische brandstofverbruik en de lage emissies van de bussen voldoen aan de strenge Deense eisen.”
Voor Anita Laursen, CEO van VDL Bus & Coach Danmark A/S, is dit haar grootste order sinds haar aantreden in januari 2015: “We zijn zeer verheugd met onze nieuwe samenwerking met Umove, zeker ook omdat we het onderhoud en de reparaties van de bussen mogen verzorgen. Het Deense team heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de VDL merkbekendheid te vergroten en om onze after sales positie te versterken. Deze order is een bevestiging dat we de goede weg ingeslagen zijn.”
De Citea LLE is een lage instapbus gebaseerd op een innovatief lichtgewicht concept, speciaal bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. De hoogstaande bouwwijze resulteert in een bijzonder laag ledig gewicht, met als belangrijkste voordeel een aanzienlijk lager brandstofverbruik dan conventionele bussen wat resulteert in een sterk verminderde uitstoot van schadelijke stoffen. De toegankelijkheid voor servicewerkzaamheden is geoptimaliseerd waardoor deze makkelijker en efficiënter plaats kunnen vinden. Dit betekent lagere operationele kosten. De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Deze toegankelijkheid wordt nog vergroot doordat er geen podesten zijn bij de in- en de uitstap.
De 15 Citea’s voor Helsingør zijn uitgerust met een 1-2-0 deurconfiguratie, een 38+3-stoelopstelling en 40 staanplaatsen. De 40 Citea’s voor Kopenhagen hebben een deurconfiguratie van 2-2-1, een 33+3- stoelopstelling en eveneens 40 staanplaatsen.
Helsingør heeft ongeveer 46.000 inwoners en de stad wordt jaarlijks door meer dan 1 miljoen toeristen bezocht. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken met meer dan 1 miljoen inwoners. De bus is hier een belangrijk vervoermiddel. Kopenhagen stelt hoge eisen aan kwaliteit en comfort.
Om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken voor de passagiers is er veel aandacht besteed aan de comfortaspecten van de Citea. Zo zorgen de lichte interieurkleuren samen met de grote ramen voor een bijzonder ruimtelijk gevoel. Het cantilever-stoeldesign (vrij hangende stoelen) staat garant voor veel beenruimte en daarmee voor een optimaal zitcomfort. Het klimaatsysteem met extra verwarmings- en koelcapaciteit zorgt gedurende het hele jaar voor aangename temperaturen aan boord.

Umove A/S

Umove A/S heeft in november 2013 alle aandelen overgenomen van De Hvide Busser en Fjordbus/Holger Danske. In april 2015 nam het bedrijf alle aandelen over van Thykjær A/S. Umove is nu de grootste private busexploitant van Denemarken. De vloot van Umove A/S bestaat uit meer dan 500 voertuigen en er werken meer dan 1.000 mensen bij het bedrijf. Artha Kapitalforvaltning is mede eigenaar van Umove A/S.

Scroll naar boven