Spring naar content

DKV geautoriseerd afrekenpartner voor Belgische vrachtwagentol

Op 1 april 2016 wordt in België een satelliet-gestuurd tolsysteem voor vrachtwagens vanaf 3,5 ton geïntroduceerd. De bijbehorende tolkosten kunnen worden afgerekend via DKV Euro Service. Vanaf 1 oktober 2015 kan men zich voor dit nieuwe Belgische tolsysteem laten registreren.

De tolheffing zal gaan gelden op het hele netwerk in België waar nu nog Eurovignetten worden toegepast (ofwel de snelwegen en regionale wegen in de regio’s Vlaanderen, Wallonië en Brussel). Daarmee zullen de tijdgebonden Eurovignetten komen te vervallen.
De nieuwe Belgische tolheffing geldt voor alle voertuigen vanaf 3,5 ton maximum toegestaan gewicht en is voor binnen- en buitenlandse vrachtwagens gelijk. De hoogte van het tolbedrag hangt af van het maximum toegestaan gewicht en de Euro-norm van het voertuig en de betreffende wegencategorie. De tol-data worden opgeslagen met behulp van een on-board unit, die online kan worden besteld of worden aangeschaft bij diverse service points in België. Ook staan verkooppunten nabij grensovergangen gepland.

Scroll naar boven