Spring naar content

Mercedes-Benz en Lego Technic: Arocs 3245

Lego Technic brengt een opvolger voor de Unimog van Lego Technic, in de vorm van een Arocs 3245 kipbak met opbouwkraan. Bij Lego in het Deense Billund, waren de ontwerpers onmiddellijk enthousiast toen ze de Arocs in het gamma ontdekten. “Toen we keken naar alle nieuwe producten die Mercedes-Benz sinds 2011 heeft gelanceerd, was er een voertuig waar we onmiddellijk in geïnteresseerd waren. Dat was de Arocs 3245 kipbak, die ons erg interessant leek als basis van een nieuwe samenwerking,”, stelt Michael Dietz, hoofd marketing van Mercedes-Benz Trucks.
De bouwdoos die door Lego Technic vanaf 1 augustus op de markt komt, bevat niet minder dan 2793 bouwonderdelen. Verder worden een aantal functies, waaronder de opbouwkraan, middels een elektromotor op batterijen aangedreven. De Arocs is momenteel het meest ingewikkelde model in het hele Technic-gamma.

Om het Lego Technic model zo sterk mogelijk op het origineel te laten lijken, bezochten de ontwikkelaars van Lego de fabriek in Wörth, waar de Arocs gebouwd wordt. Ook de senior manager van Lego, Niels Henrik Horsted, kwam langs, om zijn team ter plaatse leiding te geven. “De Arocs is een perfect voertuig voor Lego Technic”, bevestigde Horsted tijdens het bezoek. Voor de ontwikkelaars zijn authenticiteit, functionaliteit en een zekere moeilijkheidsgraad bij het bouwen bijzonder belangrijk. Er werd veel aandacht besteed aan de details van het model en de karakteristieken van de Arocs. Het model is vrij groot: 31 cm hoog, 14 cm breed en 54 cm lang.

Lego Technic doos 42043 met de Arocs 3245 is te koop vanaf 1 augustus bij de betere speelgoedhandel. Geschikt voor leeftijden van 11 tot 16 jaar.

Scroll naar boven