Spring naar content

Thiébaut kiest voor smalle Volvo Trucks FL

Translomat, een onderdeel van de groep Thiébaut, heeft onlangs een Volvo Trucks FL 816 4×2 in gebruik genomen. Dankzij zijn speciale eigenschappen is deze vrachtwagen zeer snel het ‘manusje-van-alles’ geworden voor alle divisies van de groep uit Doornik.

Praktisch

De nieuwe Volvo FL-truck, met een MTM van 16 ton, heeft dankzij zijn ‘single’-banden een laag chassis. Daarenboven is hij slechts 2,3 meter breed, zodat hij overal kan rijden, zelfs door de smalle straten van deze oude stad.

“Onze nieuwe aanwinst wordt vooral gebruikt door Translomat, onze afdeling gespecialiseerd in materiaalverhuur met of zonder operator. De vrachtwagen wordt ingezet voor het vervoer van minigravers, schaarliften, compressoren, generatoren en dergelijke meer. Ze vervangt een 12 tons-truck, maar voor de flexibiliteit hebben we gekozen voor een MTM van 16 ton en een vermogen van 250 pk. Om de grotere chassishoogte compenseren, hebben wij geopteerd voor enkelvoudige banden. Zo ligt het laadplateau dichter bij de grond en is de hellingshoek kleiner, wat het laden en lossen van machines vergemakkelijkt,” legt Hervé Thiébaut uit, die samen met zijn broer Benoît aan het hoofd staat van de groep.

Flexibel

Op de nieuwe FL van Thiébaut zijn tevens een extra brandstoftank, depannage-uitrustingen  voor de machines en een kraan gemonteerd. De truck is voor meer rijgemak uitgerust met een I-Sync versnellingsbak en tracking per satelliet. “Dat alles maakt deze truck bijzonder flexibel. Daarom zetten wij die ook vaak in bij de drie andere divisies van de groep, met name materiaaltransport- en leveringen, betonproducten en logistiek,” zegt hij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scroll naar boven