Spring naar content

Hyva innoveert mee op Matexpo 2015

Als producent van componenten voor laad- en lossystemen op trucks en trailers, is Hyva wereldwijd gekend in verschillende sectoren. Met een standvastige waaier aan transportoplossingen blijft het bedrijf trouw aan zijn producten, maar niet zonder innoverende toevoegingen. Daarom zal Hyva op Matexpo 2015 een aantal vernieuwingen voorstellen.

Nieuwe frontcilinders

De gekende frontcilinders van Hyva hebben een nieuw ontwerp gekregen en staan vanaf heden bekend als de Alpha reeks. Deze cilinders zijn aangepast aan de huidige marksituaties: ze zijn lichter en sterker geworden door het gebruik van betere materialen, waardoor het kippen minder tijd in beslag neemt.

Handig haaksysteem

Het Hyvalift Titan haaksysteem dat twee jaar geleden gelanceerd werd, zal nu opnieuw aanwezig zijn. Het systeem biedt meerdere voordelen tegenover de conventionele systemen. Door het boutbare montageconcept is het sneller en gemakkelijker op te bouwen. Alle montagetoebehoren zoals materiaalkoffers, spatborden, zeilrekken en fietsenvangers zijn eveneens boutbaar op het systeem. Dit jaar zal het niet alleen te zien zijn aan de Hyva-stand, maar ook bij De Buf en Luyckx.

Blijvende samenwerking

Daarnaast zet Hyva de samenwerking verder met HMF, een Deense fabrikant van autolaadkranen. Samen bieden ze een uitgebreid gamma kranen en toebehoren aan dat aangepast is aan de nood van de klant. Met een andere opbouwtechniek slagen ze er bijvoorbeeld om een 85t/m kraan rondom stabiel te krijgen zonder gebruik te maken van steunpoten.

Veiligheid en kwaliteit

Voor de twee producenten staan veiligheid en kwaliteit voorop. Daarom houden ze rekening met de veiligheidsregels, waaronder de richtlijn over kraanveiligheid. Met de stabiliteitsbewaking van HMF, Electronic Vehicle Stability (EVS), kan de bediener zich concentreren op de hijswerkzaamheden. Het systeem ziet steeds toe op de handelingen van de gebruiker, zodat het meteen kan reageren wanneer de stabiliteit in gevaar komt.

Naar het einde van dit jaar toe zullen Hyva en HMF op nieuw een aantal innovaties voorstellen:

  • Mogelijkheid tot nieuw Danfoss PVG 16 systeem op de range van 9-26 Tm
  • Nieuwe kranen 2800K en 3020K
  • Upgrade van winchcapaciteit op kranen met Fly-Jib
  • Introductie van een nieuwe familie kranen van 4 tot 8 Tm

Primeur

Verder zal Hyva op Matexpo 2015 het nieuwe importeurschap van Marchesi kranen (recyclage-en houtkranen) in primeur  bekendmaken.

Scroll naar boven