Spring naar content

MAN haalt alles uit de kast voor Matexpo 2015

Op de vakbeurs Matexpo, die van 2 tot 6 september loopt in Kortrijk  Xpo, zal MAN Truck & Bus een groot aantal innovatieve totaaloplossingen voor bouw- en aanverwante sectoren presenteren. Het merk bestaat 100 jaar en heeft dan ook iets te vieren.

De MAN Euro 6 motoren zijn intussen al toe aan de tweede generatie. Hoewel uiterst zuinig in de eerste versie, slaagden de ingenieurs van MAN er toch in om het verbruik met nog 1% verder terug te dringen. De specifieke TopTorque® technologie zorgt voor 200 Nm meer koppel in de 11e en 12e versnelling.

Een andere nieuwigheid is de asfalteerrem, ontwikkeld voor beton- en asfalteerwerkzaamheden en te activeren via een eenvoudige schakelaar. Dit systeem biedt een goedkoop alternatief voor een kruipversnelling, ondersteunt de chauffeur en vermijdt dat de trailer wegrolt in kritische omstandigheden.

Daarnaast is er op alle 3- en 4-assige voertuigen een stuurrem beschikbaar. Als deze rem is geactiveerd, worden de achterwielen in de binnenbocht – afhankelijk van de stuurwielinslag – ingeremd. Daardoor wordt de draaicirkel sterk verkleind.

De MAN TipMatic 2 versnellingsbak beschikt over off-road software en maakt nauwkeuriger manoeuvreren mogelijk. De chauffeur krijgt de keuze tussen manueel en automatisch schakelen en kan beroep doen op hulpmiddelen als een kickdown functie (versnelling vasthouden bij vol vermogen) en vrijschommelfunctie (voertuig rijdt zich automatisch vrij binnen eenzelfde versnelling).

De MAN Agrar is dan weer de oplossing voor de agrarische sector en speelt handig in op de strengere wetgeving bij het inzetten van landbouwtractoren. Zo wordt het interessanter om voor landbouwtoepassingen ook te investeren in vrachtwagens.

Tenslotte wordt ook het paradepaard, de MAN TGX D38, voorgesteld op de MAN stand, in een voor de gelegenheid speciale “100 years limited edition”.

Alle praktische informatie is terug te vinden op www.manatmatexpo.be

Scroll naar boven