Spring naar content

Volvo Trucks ontwikkelt app voor chauffeurs

Volvo Trucks gaat digitaal, want vanaf heden kan de chauffeur een app op zijn tablet of smartphone installeren waarmee hij het chauffeurshandboek van zijn truck altijd bij de hand heeft. Het online consulteren of downloaden in PDF was al mogelijk, maar nu gaat Volvo Trucks nog een stap verder.

Onmiddellijke toegang

Met het interactieve bestuurdershandboek krijgt de chauffeur onmiddellijk toegang tot de gebruikershandleiding van zijn truck. Op een duidelijke en overzichtelijke manier worden in tekst en beeld alle functies van het voertuig uitgelegd. Op deze manier kan de chauffeur op elk moment alle informatie over zijn truck raadplegen.

Verschillende versies

Bij het eerste gebruik moet de chauffeur het chassisnummer van de truck invoeren. Zo krijgt hij een handboek dat afgestemd is op de unieke specificaties en uitrusting van het voertuig. Als de chauffeur zijn chassisnummer niet bij de hand heeft, of als hij de informatie van andere Volvo-truckmodellen wil inzien, dan kan hij kiezen uit een aantal geselecteerde demo-chassis.

Beschikbaarheid

De app is beschikbaar zowel in de iTunes App Store als in Google Play (Android). Eens op de smartphone of tablet geïnstalleerd, kan het chauffeurshandboek gelezen worden, ook wanneer  men offline is. Deze dienst is gratis. De app ‘Volvo Trucks Driver’s Handbook’ is voorlopig enkel beschikbaar in het Engels en het Zweeds en voor de bestuurders van de volgende modellen: Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Andere digitale mogelijkheden

De webversie van de bestuurdershandboeken die via browser inkijkbaar zijn, blijven bestaan. Bovendien geeft Volvo Trucksde mogelijkheid om het chauffeurshandboek op de Volvo Trucks-website te downloaden als pdf-bestand. Dat kan in de gewenste taal (ook het Nederlands) voor alle ondersteunde modellen, met een constructiedatum vanaf december 2009.

Zo’n digitaal handboek is overigens niet alleen voor de chauffeur handig. Ook de eigenaar en de dealer hebben er baat bij. Wanneer het voertuig bijvoorbeeld van eigenaar wisselt en de gedrukte versie verloren is gegaan, is er altijd een back-up beschikbaar.

Ook een geprint (voertuig-specifiek) handboek bestaat nog steeds. De chauffeur kan die via zijn lokale Volvo Trucks-dealer bestellen.

T2014_0431_EN

Scroll naar boven