Spring naar content

Thermo King SLXe-opleggerunits en koudemiddel R-452A krijgen ATP-certificatie

Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector, heeft vandaag bekendgemaakt dat het gehele assortiment aan SLXe™-opleggerkoelunits compatibel met R-452A, het koudemiddel voor de volgende generatie met een laag aardeopwarmingspotentieel (GWP), ATP -gecertificeerd is.

Nieuwe producten

Thermo King was de eerste fabrikant die eerder dit jaar het nieuwe koudemiddel R-452A introduceerde voor koeltransportproducten en heeft in Europa ondertussen meer dan 1000 van deze opleggerunits verkocht. Naast het bestaande assortiment aan SLXe-opleggerunits met één temperatuurzone, kunnen klanten nu tevens profiteren van dezelfde milieuvoordelen met SLXe Spectrum-koelunits voor meerdere temperatuurzones.

Beter voor milieu

“Onze klanten kunnen nu op eenvoudige wijze het hoge rendement en de lage geluidsniveaus die ze gewend zijn van de opleggertoepassingen van Thermo King voor één en meerdere temperatuurzones combineren met verbeterde milieuprestaties,”aldus Karin de Bondt, vicedirecteur en algemeen manager voor vrachtwagens, opleggers en bussen van Thermo King voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Certificaat

De prestaties van de het Thermo King SLXe-assortiment met R-452A zijn getest door verschillende in koeling gespecialiseerde onafhankelijke test- en kwalificeringsinstituten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De certificering is verstrekt conform de Overeenkomst inzake het internationale vervoer van bederfelijke waren en de speciale apparatuur die tijdens dergelijk vervoer dient te worden gebruikt van de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (ATP).

Met de vernieuwende producten tracht Thermo King tegemoet te komen aan de belofte om de uitstoot van broeikasgassen te verkleinen.

Scroll naar boven