Spring naar content

Rijgemak in een vingerknip met Volvo FM Easy Rider

Volvo Trucks introduceert de Volvo FM Easy Rider en brengt hiermee een truck met karakter en uitzonderlijk rijcomfort. De truck is uitgerust met Volvo Dynamic Steering en de I-Shift geautomatiseerde versnellingsbak, en biedt standaard het Volvo Gold contract met 100% uptime garantie.

“Bij regionaal transport speelt het rijcomfort voor de chauffeur een belangrijke rol. De chauffeur bevindt zich immers regelmatig in druk verkeer en moet vaak laden en lossen. Een voertuig dat op die momenten gemakkelijk te manoeuvreren valt, verhoogt het rijcomfort, en daarmee de veiligheid en de productiviteit van de klant” zegt Siegfried Van Brabandt, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Belgium.

Verschillende Belgische dealers hebben geïnvesteerd in de nieuwe concept truck, zodat klanten de bijzondere rijeigenschappen zelf kunnen ervaren.

Het baanbrekende concept ‘Volvo Dynamic Steering’ maakt de besturing lichter. De chauffeur is minder vermoeid wat de productiviteit van het bedrijf aanzienlijk verhoogt. Het systeem laat toe om heel losjes met de hand te sturen. Het biedt een perfecte stabiliteit bij hoge snelheden, een volledige controle bij lage snelheden, gemakkelijk achteruitrijden en een lagere belasting voor de spieren.

De I-Shift optimaliseert het schakelen en beperkt het brandstofverbruik. De chauffeur kan ontspannen rijden en zich op de baan concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie om in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling te kiezen. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen en zorgt bovendien voor een zeer laag verbruik.

De Volvo FM biedt de garantie van 100% inzetbaarheid, dankzij de combinatie van geavanceerde trucktechnologie, ervaren Volvo-techniekers en het uitgebreide dealernetwerk. Volvo Trucks biedt zelfs een financiële tegemoetkoming indien de Volvo-truck de klant belet om zijn werkzaamheden uit te voeren.

Scroll naar boven