Spring naar content

Van Moer Logistics kiest voor MAN TGX

Van Moer Logistics heeft dertien MAN TGX vrachtwagens in gebruik genomen. Elf MAN TGX 18.400 BLS met lage cabine voor distributie en twee MAN TGX 26.520 6×2 voor uitzonderlijk vervoer tot 90 ton. “We zijn vooral onder de indruk van de heel professionele aanpak en de voorbereiding van MAN bij de keuze van de voertuigen”, zegt bedrijfsleider Jo Van Moer.
Van Moer is een begrip in de wereld van de logistiek. Het bedrijf zag het levenslicht in 1990 toen Jo van Moer zelf achter het stuur kroop van een tweedehands vrachtwagen. Een kwart eeuw later vormt hij samen met zijn echtgenote Anne de drijvende kracht achter de Van Moer groep. Samen met hun klanten, die steeds op de eerste plaats komen, bouwden zij het familiale transportbedrijf tot een middelgrote onderneming. Dankzij de inzet en betrokkenheid van bijna 600 gemotiveerde medewerkers slaagden Jo en Anne erin Van Moer te maken tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener.
Omdat nog veel mensen Van Moer enkel zien als een vervoerder gaat het bedrijf voortaan onder de naam Van Moer Logistics door het leven, voorheen was dat Van Moer Group. “Die naamswijziging is nodig omdat mensen die onze vrachtwagens zien rijden ons nog te veel zien als een transporteur”, zegt Jo Van Moer. “Terwijl we veel meer in de logistiek actief zijn. We hebben hier in Zwijndrecht en Kallo 165.000 vierkante meter magazijnen en we plannen nog een uitbreiding met 32.000 vierkante meter magazijn in de haven. We hebben nu ook een magazijn in de haven van Gent.”
Drie jaar geleden nam Van Moer de transporttak van Delhaize over. Voor die distributieactiviteit in Zellik en Ninove heeft Van Moer Logistics de elf trekkers MAN TGX 18.400 BLS met lage cabine aangeschaft. “De wagens rijden nu al enkele weken rond en onze chauffeurs zijn er heel tevreden over”, vertelt Jo Van Moer. “Ze appreciëren de heel zachte werking, het rijgedrag en het gebruiksgemak van de MAN TGX, want voor leveringen bij de winkels van Delhaize gaat het vaak om heel precies manoeuvreren.”
Het bedrijf ging bij de aanschaf niet over een nacht ijs. “Voor we de keuze maakten, hebben we eerst een maand met alle merken gereden en ze getest”, zegt Jo Van Moer. “Daarbij vielen ons vooral de uitstekende verbruikscijfers van de MAN TGX op. We hebben nu een gemiddeld verbruik van 27 liter per 100 kilometer en dat is heel goed voor dit soort distributieopdrachten.”
Jo Van Moer is heel erg te spreken over de aanpak van MAN bij de aankoop. “Die aanpak is heel professioneel. We hadden gevraagd welke wagen we voor dit werk nodig hadden en dat heeft MAN prima gedaan. Zo zijn al onze wagens uitgerust met een dodehoekcamera die oplicht als de chauffeur rechts knippert.” Zelf kruipt Jo Van Moer nog geregeld achter het stuur van een van zijn vrachtwagens. “Mijn zoon van 19 heeft de transportschool gevolgd en heeft zijn rijbewijs CE. Samen met hem rij ik al eens op zaterdag voor Delhaize.”
Hoe lang de wagens in dienst zullen blijven, heeft het bedrijf nog niet uitgemaakt. De trekkers doen kleine afstanden en leggen jaarlijks om en bij de 90.000 kilometer af. “We zoeken er minstens zes jaar mee te rijden”, zegt Jo Van Moer.
De twee MAN TGX 26.520 6×2 worden binnen de haven van Antwerpen ingezet voor licht uitzonderlijk vervoer tot 90 ton. Ze trekken diepladers met zware machines van Hyundai waarvoor Van Moer Logistics de afwerking doet voor ze naar de klant gaan. “Geen enkel ander merk kon ons een 6×2 leveren die 90 ton kon trekken”, zegt Jo Van Moer. “Er is ook een knop om de niet aangedreven as omhoog te tillen zodat er meer tractie komt op de trekas.”
Alle wagens zijn geleverd door Garage Lockefeer uit Sint-Niklaas met een volledig onderhoudscontract wat nieuw is voor Van Moer Logistics.

Scroll naar boven