Spring naar content

100 RENAULT TRUCKS T460 IN HET GROEN

Jost Group heeft zopas maar liefst 100 langeafstandstrekkers van Renault Trucks, type T460 4×2, in gebruik genomen. De wagens, die ingezet worden voor kiptransport en walking floor-toepassingen, zullen jaarlijks zo’n 120.000 kilometer voor hun rekening nemen.
De indrukwekkende vervangingsinvestering bevestigt Renault Trucks’ positie als één van de preferred suppliers van Jost Group. De 100 trekkers, waarvan de laatste exemplaren zopas afgeleverd werden, zijn volledig identiek op vlak van configuratie en uitrusting. Het gaat om T460 4×2 trekkers die, zo vertelt aankoopverantwoorlijke Josef Schmitz, helemaal voldoen aan Jost Groups vereisten op vlak van internationaal transport. ‘Op vlak van motorisatie is de 460 pk-versie voor ons het ideale compromis tussen goede prestaties en een lage TCO. Vooral in het kader van de internationale transporten waarvoor we deze voertuigen zullen inzetten. Alle voertuigen zijn met dezelfde voorzieningen uitgerust, zodat onze chauffeurs jaarlijks zo’n 120.000 zorgeloze kilometers kunnen afleggen tussen België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk.’

Fuel Eco

De voertuigen zijn uitgerust met een hydraulisch systeem, aangepast voor kiptransport en walking floor-opleggers. Een ander belangrijk element is het Fuel Eco-pack om het verbruik van het wagenpark te optimaliseren. Schmitz: ‘Dit pack bevat onder meer een blokkering van de power mode via een déprogrammatie van de kick-down, het automatisch uitschakelen van de motor na drie minuten inactiviteit, een variabele stuurpomp, een uitschakelbare luchtcompressor en een economische programmatie van de cruise control. We hebben ook geopteerd voor een bijkomende koeling van de versnellingsbak, een optie die van pas komt in het kiptransport wanneer het voertuig ook bij stationair draaien veel vermogen moet leveren. Daarbovenop komt nog een sper op de achterbrug, een retarder, aluminium brandstoftanks, laterale windgeleiders en een dakspoiler, airco, een bluetooth/mp3-voorziening en een koelkast onder de slaapbank.’

De nieuwe voertuigen zijn ingeschreven in België en Luxemburg, twee landen waar Jost Group bijzonder vaak actief is. Gedurende de garantieperiode zullen de voertuigen onderhouden worden bij de dealer Lens Motor. Nadien worden ze overgeheveld naar het indrukwekkende atelier van Jost Group, waar maar liefst 50 personen instaan voor de opvolging van het wagenpark.

Scroll naar boven