Spring naar content

MAN : gamma uitbreiden met licht bedrijfsvoertuig MAN TGE

MAN Truck & Bus gaat zijn nu al omvangrijke voertuiggamma verder uitbreiden met een nieuwe lichte bestelwagen, waardoor het bedrijf een volledig assortiment bedrijfsvoertuigen tussen 3 en 44 ton kan aanbieden. Het nieuwe gamma lichte bedrijfsvoertuigen van MAN, dat de naam MAN TGE krijgt, werd ontwikkeld door Volkswagen Commercial Vehicles en zal samen met de Crafter, de tegenhanger ervan bij Volkswagen, worden gebouwd in de nieuwe fabriek in het Poolse Września. Beide merken verwachten door de samenwerking strategische voordelen te kunnen creëren in het aantrekken van nieuwe klantengroepen. De MAN TGE zal op de IAA 2016 worden voorgesteld en zal verkrijgbaar zijn vanaf 2017.
Volgens Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus, hebben veel van de klanten van MAN voertuigen uit deze klasse nodig: “Met de lancering van een licht bedrijfsvoertuig van MAN dat zich positioneert onder ons MAN TGL-gamma lichte vrachtwagens, stappen we in een nieuw marktsegment. Veel van onze klanten met zware bedrijfsvoertuigen in hun wagenpark hebben ook lichte bedrijfsvoertuigen nodig. De MAN TGE vormt op die manier een intelligente verrijking van ons gereputeerde gamma. We weten exact wat onze klanten nodig hebben en in welke domeinen ze actief zijn. De oplossingen en koetswerkvarianten die we gaan aanbieden, zullen dan ook perfect in het verlengde liggen van hun behoeften en toepassingen. Een professionele dienstverlening en ook een breed gamma oplossingen uit onze gereputeerde vrachtwagenafdeling zullen normbepalend zijn in deze gewichtsklasse, en ik ben er zeker van dat ook de klanten van onze lichte bedrijfsvoertuigen ze fantastisch zullen vinden.”
Voor de nabije toekomst betekent het voor de klanten van MAN dat zij voor alles van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens één enkel aanspreekpunt zullen hebben voor al onze verkoop-, onderhouds- en reparatiediensten. Naast de klassieke vrachtwagens zal MAN namelijk ook voertuigen met specifieke ombouw aanbieden, bv. voor de bouwsector en de brandweer, waarvoor het bedrijf zijn lange en solide banden met ombouwers verder zal uitbouwen.

Scroll naar boven