Spring naar content

Tanktransport Vereecke koopt Volvo FH 460

Het tanktransportbedrijf Vereecke uit Sleidinge (Oost-Vlaanderen) heeft onlangs een nieuwe Volvo Trucks FH van 460 pk in ADR-uitvoering in gebruik genomen. De vloot bestaat uit trucks van twee andere merken, maar een demo-rit was doorslaggevend.
“Vooral de I-Shift versnellingsbak is enorm meegevallen. Die was echt een van de grootste argumenten om tot de aankoop over te gaan” aldus Marc Ghyselinck, veiligheidsadviseur, chauffeur… en echtgenoot van Kathleen Vereecke. Zij runt het bedrijf samen met haar broer Nico.
Het familiebedrijf Tanktransport Vereecke, dat al sinds 1931 bestaat, is nu al vijftig jaar gespecialiseerd in tanktransport van gevaarlijke stoffen voor de chemie. Een kleine 10% van de omzet wordt geboekt in niet-ADR vervoer. De vloot bestaat uit 17 trekkers (nu van drie verschillende merken) en 21 tankopleggers.

Succesvolle demo

“Het komt zelden voor dat constructeurs demo-wagens hebben die aangepast zijn aan ADR-vervoer. Een test binnen ons bedrijf is dan ook niet gemakkelijk te organiseren. Volvo Truck-dealer Nebim, met een van haar vestigingen in Gent, heeft gebruik kunnen maken van een tijdelijke daling van de opdrachten in de chemie, gepaard met meer niet-ADR-transporten, om ons te laten rijden met de FH460. In ons bedrijf mogen de chauffeurs mee beslissen over de aankoop van de trekkers. De test loste de verwachtingen in,” zegt Ghyselinck.
“Naast de demo speelde de overtuigingskracht van Tom Calleuw, de commercieel afgevaardigde van Nebim, ook aardig mee,” vult Kathleen Vereecke aan. Er werd dus een bestelling geplaatst voor een FH trekker van 460 pk met een Globetrotter-cabine en het I-Park Cool klimaatsysteem, gecombineerd met standverwarming.
Tanktransport Vereecke neemt sinds medio 2014 deel aan het Lean and Green-programma, waarbij bedrijven een plan van aanpak uitwerken om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20 % te reduceren binnen een periode van vijf jaar. In dat kader is ook de nieuwe trekker begrensd tot 85 km per uur, om het verbruik verder te verminderen

Scroll naar boven