Spring naar content

Andiprim kiest voor de Scania R-serie

Andiprim uit Putte heeft onlangs 5 nieuwe Scania-trekkers gekocht. Een weloverwogen keuze voor de kwaliteit van het gamma, die reeds eerder indruk maakte op het bedrijf. Ook de esthetische kwaliteiten vallen in de smaak. Kort samengevat: voertuigen die ‘mooi en goed’ zijn.
Andiprim werd opgericht in 1995. Het was aanvankelijk een klein groenten- en fruitwinkeltje. In 1998 groeit de zaak uit tot groothandel en begint het langzaam maar zeker ook aan horecazaken te leveren. In 1999 koopt Andiprim zijn eerste Scania waarbij het vervoer voor rekening van derden meer en meer aan belang wint. Momenteel levert de onderneming nog altijd aan de horeca maar staat het eveneens in voor nationale en internationale koeltransporten.
Om deze opdrachten naar behoren uit te voeren heeft Andiprim nu 5 nieuwe Scania’s R-serie aangekocht. Alle voertuigen zijn integraal luchtgeveerd en worden standaard uitgerust met een volledig veiligheidspakket, dat onder meer AEB (Advanced Emergency Braking), LDW (Lane Departure Warning) en ACC (Adaptive Cruise Control) omvat. Zaakvoerder Dirk Smets licht zijn keuze toe: “Alle vorige voertuigen waren ook al van de R-serie. Vanuit esthetisch oogpunt gingen we dus voluit voor continuïteit. Bovendien zijn we tevreden over de voertuigen en over de kwaliteit van de dienst-na-verkoop.” Onder de nieuw gekochte voertuigen zien we vier exemplaren van het type R450 en één R580. “Voor een chauffeur die al lang bij ons in dienst is, hebben we een Scania V8 gekocht. Voor de andere chauffeurs kochten we vier iets lichtere versies. De voertuigen zijn uitgerust met een voorloopas om het gewicht op de voorste as te verlagen in het geval de voertuigen slechts gedeeltelijk geladen zijn”, aldus Dirk Smets, die verder ook de maximale tankinhoud van de Scania-trekkers 6×2/4 bijzonder weet te waarderen.
80% van de koeltransporten zijn bestemd voor België en 20% gaat naar het buitenland. De voertuigen werden gefinancierd door Scania Finance en er werd een onderhoudscontract afgesloten. Voor onderhoud en reparaties zal Andiprim een beroep doen op zijn vaste partner, de Scania-vestiging in Wijnegem. “Dankzij het onderhoudscontract weet ik perfect wat het onderhoud me zal kosten. Bovendien zijn de uurlonen van eigen garagisten onbetaalbaar”, besluit de zaakvoerder van Andiprim.

Scroll naar boven