Spring naar content

Fiat Professional stelt nieuwe pick-up ‘Fullback’ in wereldpremière voor op Internationaal Autosalon van Dubai

De nieuwe middelgrote pick-up van Fiat Professional beleefde zijn wereldpremière op het Internationaal Autosalon van Dubai 2015, het grootste auto-evenement in het Midden Oosten en Afrika, en wordt vanaf mei 2016 verkrijgbaar in de hele EMEA-zone.

In de loop van zijn ruim honderdjarige geschiedenis heeft Fiat Professional een uitmuntende reputatie verworven in de wereldwijde sector van de lichte bedrijfsvoertuigen. En met de lancering van de Fullback zet het merk opnieuw een grote stap voorwaarts door zijn uitgebreide product- en servicegamma te vervolledigen en nog beter af te stemmen op de behoeften van professionele klanten.

Met de Fullback maakt Fiat Professional een sterke intrede in het segment van de middelgrote pick-ups in de EMEA-zone, waar in 2014 maar liefst 675.000 van deze modellen werden verkocht (23% van de totale verkoop in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen). Dat aandeel is zelfs nog groter in het Midden-Oosten (58%) en Afrika (52%).

Het is dan ook een uiterst strategische lancering en de nieuwe Fullback zal zonder twijfel een hoofdrol spelen in zijn segment met troeven zoals een robuuste constructie en betrouwbaarheid. Dit ongeëvenaarde werkpaard is ontstaan uit een analyse van de werkelijke behoeften van professionele klanten, maar leent zich dankzij zijn veelzijdige karakter even goed voor de behoeften van het dagelijkse leven en vrijetijdsbesteding.

Kortom, de nieuwe Fullback is klaar om elke uitdaging aan te gaan. Vandaar ook zijn naam, die verwijst naar de sleutelpositie in rugby of American football (de laatste man in de verdediging en tevens een verdediger bij aanvallen). De term verwijst naar een speler die elke situatie het hoofd kan bieden.

De nieuwe pick-up van Fiat Professional kan probleemloos mee met de beste realisaties in zijn segment in termen van configuratie, afmetingen en motoren en biedt een volledig gamma versies dat zal worden afgestemd op de specifieke behoeften van elke individuele EMEA-markt.

Concreet telt het Fullback-gamma vier configuraties (enkele cabine, verlengde cabine, dubbele cabine en chassis) en drie uitrustingsniveaus.

Alle versies zijn maximaal 1.780 mm hoog en 1.815 mm breed voor een wielbasis van 3.000 mm. De lengte varieert naargelang de configuratie: 5.155 mm (enkele cabine), 5.275 mm (verlengde cabine), 5.285 mm (dubbele cabine). Ook de lengte van de laadbak varieert: 2.265 mm (enkele cabine), 1.850 mm (verlengde cabine), 1.520 mm (dubbele cabine). Het maximale laadvermogen bedraagt naargelang de configuratie tot 1.100 kg.

In het Midden-Oosten en Afrika wordt de Fullback pick-up verkrijgbaar met twee motoren: een 2,5 liter dieselmotor met een vermogen tussen 81 kW (110 pk) en 131 kW (178 pk) en een 2,4 liter benzinemotor met 97 kW (132 pk) met handgeschakelde versnellingsbak. Dit motorgamma werd afgestemd op de beste concurrenten en kan naargelang het marktaanbod worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat.

In Europa en andere niet-Europese markten wordt de Fullback verkrijgbaar met een volledig aluminium 2,4 liter turbodieselmotor met twee vermogensversies: 113 kW (150 pk) en 133kW (180 pk). Ze worden gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met sportmodus.

De Fullback pick-up wordt in de hele EMEA-zone verkrijgbaar met achter- of vierwielaandrijving.

Scroll naar boven