Spring naar content

Goodyear truckbanden klaar voor 'The Odyssey' Dakar 2016

Na uitgebreide, succesvol verlopen testen in Spanje en Marokko heeft het De Rooy Team voor de komende Dakar Rally gekozen voor de ORD off-the-road truckbanden van Goodyear. Deze hebben de maatvoering 375/90R22.5 en zullen op de twee Iveco-trucks worden gemonteerd die het De Rooy Team heeft ingeschreven voor Le Dakar 2016, ook wel bekend als de ‘The Odyssey’. Le Dakar is wereldwijd het belangrijkste off-road evenement voor auto’s, motorfietsen en trucks en wordt van 3 tot 16 januari 2016 verreden in Argentinië en Bolivia.

“We zijn opgetogen dat het De Rooy Team voor Dakar 2016 heeft gekozen voor onze Goodyear ORD off-the-road truckbanden in de maand 375/90R22.5. Tijdens uitgebreide testen bleek dat onze truckbanden uitstekende prestaties leverden op het gebied van tractie, duurzaamheid en robuustheid. Deze belangrijke elementen zijn essentieel om in de veeleisende Dakar-rally als winnaar over de finish te komen. Voor ons is deelname aan deze loodzware rallyraid met het team van De Rooy een mooie gelegenheid om de prestaties van onze ORD off-the-road truckbanden onder de zwaarst denkbare omstandigheden te demonstreren. Daarnaast kunnen wij met dit project waardevolle gegevens verzamelen en inzichten opdoen voor de ontwikkeling van toekomstige truckbanden. We kijken nu al uit naar januari en wensen het team veel succes,” zegt Benjamin Willot, Director Marketing Commercial Tires van Goodyear Europe, Middle East and Africa.

Het Nederlandse De Rooy Team heeft twee trucks ingeschreven die uitgerust zullen worden met Goodyear ORD off-the-road truckbanden in de maat 375/90R22.5. De westrijdtruck wordt gereden door Gerard De Rooij die in 2012 de overwinning in de categorie voor trucks op zijn naam schreef. De tweede truck wordt gereden door Ton van Genugten die de snelle service zal verzorgen. De keuze voor Goodyear ORD banden werd gemaakt na uitgebreide testen tijdens de Baja Rally in Spanje in juli en de Oilibya Rally in Marokko in oktober 2015. Tijdens deze testrally’s werkten ingenieurs van het Goodyear Innovation Center in Luxemburg nauw samen met het Team De Rooy om de beste set-up te ontwikkelen voor de meest optimale prestaties van de banden onder verschillende omstandigheden waarmee de deelnemers geconfronteerd zullen worden.

De geteste band die ook tijdens de Dakar Rally zal worden gebruikt, is de Goodyear ORD in de maat 375/90R22.5. Deze maatvoering is uniek voor Goodyear en vervangt de 14.00R20 die eerder werd gebruikt door het De Rooy Team. De Goodyear ORD in de maat 375/90R22.5 behoudt de diameter en breedte van de 14.00R20 maar de grotere diameter van de velg zorgt voor een betere koeling van de remmen en daardoor een grotere weerstand tegen oververhitting.

Henk van Leuven, Team manager De Rooy Rally team voegt toe: “De testen die wij samen met Goodyear hebben uitgevoerd, toonden de uitstekende prestaties aan van de Goodyear ORD off-the-road truckband en we zijn overtuigd dat dit de beste band voor ons is voor de Dakar Rally. De banden zijn van doorslaggevend belang in ons streven om in januari weer op de hoogste trede van het erepodium te komen. En we zijn er vast van overtuigd dat ons dat met de banden van Goodyear zal lukken.”

“The Odyssey” Dakar Rally 2016 wordt van 3 tot 16 januari verreden in Argentinië en Bolivia. Ruim 660 deelnemers uit meer dan 50 landen en meer dan 400 motoren, quads, auto’s en trucks worden aan de start verwacht.

Overigens bewezen de Goodyear ORD off-the-road truckbanden ook hun nut in het Brabanyse Zand van Valkenswaard want zo’n 27.000 bezoekers zagen Gerard de Rooij zijn Iveco Powerstar met Goodyear-banden naar de overwinning sturen.

Het schema van de Dakar Rally 2016 is:
03/01: Buenos Aires – Villa Carlos Paz
04/01: Villa Carlos Paz – Termas de Río Hondo
05/01: Termas de Río Hondo – Jujuy
06/01: Jujuy – Jujuy
07/01: Jujuy – Uyuni
08/01: Uyuni – Uyuni
09/01: Uyuni – Salta
10/01: Rest day in Salta
11/01: Salta – Belén
12/01: Belén – Belén
13/01: Belén – La Rioja
14/01: La Rioja – San Juan
15/01: San Juan – Villa Carlos Paz
16/01: Villa Carlos Paz – Rosario

Scroll naar boven