Spring naar content

Hatraco NV koopt 4 Scania’s R450 Highline

Hatraco NV uit Wingene heeft 4 Scania’s R450 Highline aangekocht. Een bewuste keuze, ingegeven door verschillende factoren: het comfort, de restwaarde en de veiligheidsuitrusting van de Scania-voertuigen.

Hatraco NV is de transportafdeling van de Haeck-groep, die onder de naam Hapro een bekende naam is in de varkenssector. Voor het vervoer van de varkens en de veevoeders voor deze dieren, besliste Hatraco om over te gaan tot de aankoop van de Scania R450 LA4x2MLB. Zaakvoerder Wim Haeck: “We hebben vier integraal luchtgeveerde trekkers gekocht met Highline-cabine, Opticruise en Retarder. We hebben in onze keuze met verschillende factoren rekening gehouden. In eerste instantie is er het comfort. Onze chauffeurs moeten heel vaak laden en lossen. In 90% van de gevallen opereren ze binnen een straal van 50 km. We maken er dan een ook een punt van dat onze chauffeurs hun werk in alle comfort kunnen uitvoeren. Chauffeurs zijn uiteindelijk mensen die enorm graag met een vrachtwagen rijden en wat ons betreft moeten ze dit in de beste omstandigheden kunnen doen. De restwaarde bij doorverkoop is nog zo’n belangrijke parameter. Ook op dat vlak scoort Scania bijzonder goed. Tenslotte hechten we heel veel belang aan veiligheid. Daarom willen wij het beste van wat er op de markt beschikbaar is. Zo zijn onze voertuigen onder meer uitgerust met Xenon verlichting omdat dit ’s nachts voor een betere zichtbaarheid zorgt. Verder hebben we de voertuigen uitgerust met Lane Departure Warning (LDW) en Advanced Emergency Braking (AEB).” (zie kader)

Hoewel de voertuigen gefinancierd werden met eigen middelen, heeft Wim Haeck er toch voor gekozen om een onderhoudscontract af te sluiten voor zijn nieuwe Scania’s. “Dankzij deze onderhoudscontracten is het voor ons makkelijker om de kostprijs van onze transportactiviteiten nauwkeuriger te berekenen.” Voor het onderhoud doet Hatraco een beroep op Scania Torhout, de vaste huisleverancier. “We hebben een goede verstandhouding met de dealer. We staan erop om snel en correct geholpen te worden en we zijn voorstander van een duidelijke communicatie. Bovendien willen wij enkel en alleen gebruik maken van betrouwbare, veilige en comfortabele producten. Hiervoor zijn we bij Scania aan het juiste adres”, voegt Wim Haeck er nadrukkelijk aan toe.

Scroll naar boven