Spring naar content

Groep Dufour investeert in zeven nieuwe Scania P370’s

Met de investering van vijftien nieuwe Scania vrachtwagens in twee jaar tijd, vernieuwt de Groep Dufour een deel van zijn wagenpark op de afdeling ‘milieu’. De eerste zeven zijn inmiddels geleverd.
Groep Dufour, actief in hijswerken, grondwerken, transport, brandstoffen, logistiek en milieu, stelt vandaag 600 mensen tewerk. Het bedrijf heeft een uitgebreide vloot van 200 voertuigen met vestigingen in Doornik, Duinkerke, Rijsel en Parijs.
De afdeling ‘milieu’ wordt vertegenwoordigd door het bedrijf Cogetrina, gespecialiseerd in afvalvervoer (industrieel, Fost+ en huishoudelijk). Het bedrijf bezit momenteel dertig voertuigen, waarvan de helft wordt vernieuwd. Intussen zijn er al zeven exemplaren van de Scania P370 DB6x2*4 geleverd. Dat zegt directeur Philippe Dufour: “We zijn bezig met het vervangen van vijftien voertuigen op een termijn van twee jaar. Zeven vrachtwagens in 2015, en de rest in 2016. Deze vernieuwing in het gevolg van de kilometerheffing, die voordeliger is voor Euro 6-voertuigen. We hebben daarom beslist om alle Euro 3- en Euro 4-voertuigen te vervangen door Euro 6. Daarnaast beschikken de Scania’s over veel troeven die onze chauffeurs erg waarderen zoals het comfort, het rijplezier, het lage geluidsniveau in de stad en de goede versnellingsbak. Bovendien hebben de nieuwe Scania’s een laag verbruik. Ze verbruiken ongeveer 8 liter per 100 kilometer minder dan hun concurrenten.”
Maar dat is niet alles. Philippe Dufour prijst, buiten de kwaliteit van de wagens, ook de service van Scania. “Scania biedt ons een uitstekende onderdelenservice (Partsline, n.v.d.r.). Daarnaast wil de garage van Péruwelz nauw samenwerken met ons in verband met het onderhoud van de voertuigen. Momenteel doen wij dat zelf, maar we kunnen steeds bij hen terecht voor vragen. We waarderen dan ook hun professionalisme, en hun beschikbaarheid indien er problemen zouden optreden.”
Dit verklaart zonder twijfel de loyaliteit van Groep Dufour ten opzichte van Scania. Philippe Dufour: “Scania heeft veel concurrentie. Maar ze beschikken over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien luisteren ze voortdurend naar onze behoeften, reageren ze professioneel en doen er alles aan om ons te helpen. Op groepsniveau is Scania reeds aanwezig op andere afdelingen, namelijk ‘grondwerken’ en ‘brandstoffen”.

Scroll naar boven