Spring naar content

Leyland Trucks produceert 400.000ste truck

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië is de 400.000ste truck van de band gekomen sinds de opening van de huidige productiefaciliteiten in 1980. De betreffende truck – een DAF XF 460 FTP-trekker – werd overhandigd aan Carr’s Flour uit Silloth in Cumbria in het noordwesten van het land.
Carr’s Flour is een gerenommeerd leverancier van tarwe, die van nationale en internationale markten betrokken wordt en geleverd wordt aan een grote diversiteit van klanten, variërend van zelfstandige en onafhankelijke bakkers tot aan grote levensmiddelenbedrijven. De onderneming heeft eigen state-of-the-art verwerkingsinstallaties, die per jaar zo’n 300.000 ton aan tarwe vermalen. Voor de regionale en nationale distributie vertrouwt Carr’s Flour op een vloot van 30 trucks, voornamelijk DAF CF- en XF-modellen.
“Ik ben er trots op klant van DAF te zijn,” zei Steven Mattinson, transport manager van Carr’s Flour. “Al van oudsher investeert onze onderneming in trucks die hier in Groot-Brittannië gebouwd zijn en het is fantastisch hoe Leyland Trucks bloeit. Een DAF-truck is gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en voor een lange levensduur. Daarbij biedt een DAF maximale efficiency dankzij een laag brandstofverbruik en lage operationele kosten.”
De fabriek van Leyland Trucks werden in 1980 in gebruik genomen en behoren tot de modernste productiefaciliteiten van Groot-Brittannië. Bij Leyland Trucks wordt de populaire LF distributietruck gebouwd, naast rechtsgestuurde CF- en XF-uitvoeringen voor de Britse markt zelf en voor exportlanden wereldwijd.
“De productie van de 400.00ste truck vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming”, aldus Bryan Sitko, managing director van Leyland Trucks. “Het is echter in de eerste plaats een erkenning voor de bijna 1.000 medewerkers die onze klanten trucks van de hoogste kwaliteit leveren.”

Scroll naar boven