Spring naar content

PSA en Toyota samen verder

Eind vorig jaar maakten Renault en Fiat bekend dat ze samen een nieuwe middelgrote bestelwagen zouden ontwikkelen. Dat betekende dat Fiat zich zou terugtrekken uit de Sevelnord-alliantie die het merk had met Citroën en Peugeot, en waar sinds 2012 ook Toyota deel van uitmaakte. Het is nog steeds wachten op die nieuwe Frans-Italiaanse telg.

PSA Peugeot Citroën en Toyota Motor Europe (TME) onthulden van hun kant zopas de nieuwe Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller en Toyota Proace. De drie modellen zullen worden aangeboden in in een monovolumeversie voor particulier gebruik, een shuttleversie voor zakelijk gebruik en in bestelwagenversies voor professioneel gebruik.

De eerste Toyota Proace-modellen waren sinds 2013 gebaseerd op de huidige generatie van de Peugeot Expert en Citroën Jumpy. Bij het ondertekenen van de samenwerking in 2012 werd overeengekomen dat de ondernemingen zouden samenwerken aan de volgende generatie van voertuigen en dat de samenwerking langer dan 2020 zou duren.

De samenwerking moet beide ondernemingen in staat stellen om een competitief product te hebben in het segment van de middelgrote lichte bedrijfsvoertuigen, shuttles en combi’s en te profiteren van gedeelde ontwikkelings- en productiekosten. De voertuigen zullen worden gebouwd in de PSA-fabriek van Sevelnord, in Valenciennes (Frankrijk).

Toyota Motor Europe droeg bij in de ontwikkelingskosten en industriële investeringen die nodig waren voor de nieuwe voertuigen. De voertuigen delen alle technische onderdelen, motoren en uitrusting maar bieden een specifieke styling, die perfect aansluit bij de designtaal van elk merk.

Scroll naar boven