Spring naar content

Meer dan 100 Van Hool EX-autocars verkocht

Eén jaar na de lancering van het EX-touringcar gamma heeft Van Hool al meer dan 100 stuks van zijn nieuwste telg verkocht. Klanten uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Zwitserland hebben hun vertrouwen geschonken aan deze extreem efficiënte autocar die flexibel kan ingezet worden voor zowel lange reizen, als intercity-trips en geregelde lijndiensten.
Recent werden aan de reeds eerder geïntroduceerde EX15 H en EX16 M, nog twee 3-assers aan het EX-gamma toegevoegd : de EX16 H en de EX17 H. De EX is gebaseerd op een flexibel modulair concept dat toelaat voertuigen te bouwen voor een rijk palet van toepassingen: van comfortabele touringcar, tot full seater 2- of 3-asser met ruime bagageruimte tot 65+1+1 zitplaatsen, al dan niet met toilet, smalle of brede middendeur, met of zonder rolstoellift. De EX is voorzien van de DAF MX11 Euro6 aandrijflijn (290kW/394pk of 320kW/436pk) en is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen zoals EBS3, AEBS, ESC, ABS, ACC en LDW (*).
Filip Van Hool, CEO bij Van Hool nv, toont zicht tevreden met dit commerciële resultaat : “Zelfs al zijn we bijna 70 jaren op de autocar- en autobusmarkt, we beseffen goed dat we telkens opnieuw het vertrouwen van onze klanten moeten verdienen. En dat is met het nieuwe EX-gamma niet anders. We zijn bijzonder opgetogen met de commerciële referenties die we nu op de verschillende markten hebben. De uitbreiding van ons EX-gamma met twee 3-assers en het feit dat we nu ook de eerste EX met het stuur rechts voor de Engelse markt kunnen aanbieden, maakt het EX-gamma completer en dat biedt ons commercieel nog meer mogelijkheden.”
De EX is ontworpen en ontwikkeld in Van Hool’s moederbedrijf in Koningshooikt (België) en wordt gebouwd in de state-of-the-art productiefaciliteit in Skopje (Macedonië).
Filip Van Hool, besluit : “In onze industrie is het uniek dat een busbouwer een nieuw product-gamma bouwt in een nieuwe fabriek op een nieuwe vestigingsplaats in het buitenland met een volledig nieuw personeelsbestand. De geleverde kwaliteit van hun werk wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten.”

Scroll naar boven